пʼятниця, 26 серпня 2011 12:38

Для російських підлітків створили ексклюзивні сигарети

У Росії сигарети залучають нову аудиторію. Під приціл громадського обурення потрапила компанія "Донський тютюн", новий дизайн пачок якої явно розрахований на підлітків і молодь - веселі упаковки, фруктові смаки, провокаційні слогани.

"На нашу думку, така реклама носить яскраво виражену спрямованість на підлітків, на пропаганду підліткового куріння. "Донський тютюн" проводить комплексну рекламу, в якій є різні приклади, багато з яких створюють образ підлітка, що курить", - сказав в ефірі "РСН" генеральний директор Асоціації рекламодавців Федір Борисов.

Автор: Фото: 100news.net
 

Оновлений дизайн лінії сигарет Sweet Dreams обурив не тільки затятих борців з курінням, а й рекламників. "Маркетингова й дизайнерська концепція марки укладені в ідеї подорожей, про які мріють усі молоді дівчата. Об'єднують дизайн усіх версій сигарет назви та архітектурні образи відомих всім міст світу - Парижа, Нью-Йорка, Майамі, Риму" - так рекламують свою продукцію на сайті компанії донські табачники.

Автор: Фото: 100news.net
 

Ще одна лінія "Донського тютюну", яка викликала осуд, - сигарети Play. Як і у вище описаному випадку, в оформленні та рекламній подачі продукту простежується явна орієнтація на молодь: і весела упаковка, і низька вартість, і "цікавий" опис, в якому стверджується, що Play розраховані "на активних і веселих споживачів, які звикли бути в центрі уваги та живуть у ритмі PLAY. Сигарети представлені в двох версіях: "Play hit" - з класичним смаком і "Play mix" - ароматизовані сигарети з новим смаком ніжного барбарису.

Потрапив "Донський тютюн" і під приціл Росспоживнагляду: "У даному випадку мова йде про повне нехтування всіма принципами навіть того дійсного законодавства, яке є в Росії в галузі регулювання виробництва тютюну. Я вже не кажу про етичні норми. Ми цю ситуацію вивчимо", - сказав глава відомства Геннадій Онищенко.

Відзначимо, що на сьогодні за російськими нормами обкладинка упаковки не є рекламним продуктом і закон про рекламу на неї не поширюється.

Зараз ви читаєте новину «Для російських підлітків створили ексклюзивні сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути