пʼятниця, 10 червня 2011 13:53

Магазини примусять перевести алкоголь і сигарети на спеціальні каси

Магазини примусять перевести алкоголь і сигарети на спеціальні каси

Алкогольні та тютюнові вироби, повинні реалізовуватися в спеціальних магазинах або відокремлених від інших товарів приміщеннях з окремим місцем для розрахунку. Така норма міститься в проекті закону Про внутрішню торгівлю, який розробляється Мінекономрозвитку.

Як пояснюють в Мінекономрозвитку, ця норма спрямована на зменшення пропаганди споживання алкоголю і тютюну. Досвід країн ЄС свідчить, що обмеження вільного доступу до місць продажу зменшує споживання таких товарів серед населення.

Зі свого боку ритейлери, хоча і визнають справедливість і обгрунтованість такої вимоги, стверджують, що їм потрібний буде перехідний період тривалістю в рік, щоб переобладнати приміщення магазинів.

"Безумовно, виконання цієї норми закону потягне додаткові витрати на переобладнання приміщень" - сказав генеральний директор Української торгової асоціації Ігор Кишко. Тому ми просили перехідною період в 12 місяців", - сказав він.

Як повідомлялося, Київрада в грудні 2010 року ухвалила рішення, згідно з яким алкогольні, слабоалкогольні напої, столове вино, пиво (крім безалкогольного), а також тютюнові вироби заборонено продавати в малих архітектурних формах площею менше 40 кв.м. з 31 березня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Магазини примусять перевести алкоголь і сигарети на спеціальні каси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути