середа, 09 січня 2013 21:51

Для політв'язнів Ірод під Лук'янівським СІЗО заговорив голосом Януковича
9

Фото: Фото: Олена Білозерська

У вівторок, 8 січня, під Лук'янівським СІЗО Комітет визволення політв'язнів організував "Вертеп волі для тих, хто в неволі".

Вертеп присвятили "васильківській трійці" - Сергію Бевзу, Володимиру Шпарі й Ігорю Мосійчуку, а також родині Павліченків, яких утримують у СІЗО.

Ведучий - він же Ірод, він же перший голос у колядках - Валерій Гладунець із гурту "Божичі" - імітував Президента України Віктора Януковича.

В останню мить організаторів підвів генератор, тому були проблеми зі звуком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Юля, Юра будуть на волі, а ті, хто їх посадив — у тюрмі"

"Ми хотіли привітати політв'язнів із Різдвом. У тих стінах люди живуть у нестерпних умовах, тож ми захотіли хоч якось передати їм відчуття свята, - говорить представник Чорного Комітету Богдан Тицький. - Готуватися почали ще перед Новим Роком, актори порозбирали тексти, провели кілька репетицій, останню репетицію зранку перед Вертепом. До останнього моменту не було генератора. Але врешті, перед самим заходом, його таки вдалося дістати. Коли привезли його на місце, то через морози він довго не заводився, тому сталася невелика затримка".

На заході збирали кошти для політв'язнів: їх треба нормально годувати й оплачувати адвокатів.

"Ніхто з політсил так і не спромігся допомогти. А у всіх політв'язнів удома дружини і маленькі діти", - зазначив Богдан.

У вертепі взяли участь приблизно 15 людей, присутніх було до сотні. Організатори Вертепу сподіваються, що політв'язні почули вертеп з-за стін СІЗО, оскільки звук був гучний. До того ж у них у камерах є телевізори. Тому побачити присвячений їм вертеп в'язні могли у вечірніх новинах.

Зараз ви читаєте новину «Для політв'язнів Ірод під Лук'янівським СІЗО заговорив голосом Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути