субота, 17 березня 2012 09:55

Під Лук'янівським СІЗО нагадають, що не лише Луценко і Тимошенко – політв'язні

Під Лук'янівським СІЗО нагадають, що не лише Луценко і Тимошенко – політв'язні

У Києві під Лук'янівським СІЗО сьогодні відбудеться акція на підтримку незаможних політв'язнів під гаслом "Сидять не ті".

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, акція розпочнеться о 12:00. Її організаторами виступили САМ, Комітет визволення політв'язнів, Центр інформації про права людини.

Один із активістів Єгор Соболєв відзначив, що про звичайних політв'язнів "не знає Рада Європи, в них немає грошей на адвокатів, переважно вони незаможні прості люди".

"Але Система побачила в них загрозу. За це і сидять. А ще - за більшість з нас. Бо поки ми переважно лише обурюємось, вони діяли", - зауважив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналіст звинуватив "VIP-політв'язнів" Тимошенко і Луценка у подвійних стандартах

Громадські діячі закликали українців прийти під СІЗО і показати ув'язненим і  владі, що "ми знаємо про їхні переслідування, і вони нам небайдужі".

"В нас є надія заспівати в`язням пісню "У цьому полі, синьому як льон". Слова Василя Стуса, а музику написав співак Сергій Василюк - він прийде. Люди, які опинялися в Лук`янівському СІЗО, кажуть - якщо співати голосно, буде чутно", - відзначили активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моїм сусідом по камері є громадянин Азаров - "васильківський терорист"

Крім того, за їхніми словами, під час акції вони збиратимуть для тих, хто за гратами, найнеобхідніші продукти та ліки.

"Перелік нам склали громадські активісти із в`язницею за плечима. Один з них - податковий майданівець - разом з журналісткою, яка висвітлює правозахисні теми, займуться відправкою посилок в СІЗО та у табори. Якщо зберемо багато речей, є ідея допомогти не лише тим, кого влада ув`язнила за протидію своїм злочинам, але й іншим в`язням – наприклад, вагітним або хворим", - підкреслили організатори акції "Сидять не ті".

Зараз ви читаєте новину «Під Лук'янівським СІЗО нагадають, що не лише Луценко і Тимошенко – політв'язні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути