четвер, 12 січня 2012 11:04

Дизайнери пошили 99 сумок за малюнком да Вінчі

Дизайнери створили сумку за ескізом Леонардо да Вінчі. Вона була представлена ??в рамках показу мод Pitti Immagine Uomo 81, який зараз проходить у Флоренції. Це рідне місто бренду Gherardini, що входить до групи Braccialini. Про це пише euromag.ru.

Створення ексклюзивної сумки нагадує нам про зв'язок між великим художником і родом Герардіні. Адже, на думку вчених, найбільш імовірною моделлю для "Джоконди" є саме Ліза Герардіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У моду входять сумки зі шкіри змії та алігатора

Ескіз вперше опублікував у 1978 році Карло Педретті, один з провідних дослідників спадщини Леонардо. Експерт виявив його серед тисяч малюнків "Атлантичного кодексу".

Модель Pretiosa ("Коштовність") повернув до життя відомий флорентійський будинок моди Gherardini (кажуть, предком сім'ї, що заснувала цей бізнес, була Мона Ліза). Сумка виготовлена ??з високоякісної шкіри. Пізніше вона буде експонуватися на виставці Академії мистецтва малюнка, пише Компьюлента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільшу в світі дамську сумку шили п'ять місяців (ФОТО)

"Сумочка шикарна і дуже сучасна, незважаючи на свою старовинну концепцію", - стверджує Лоренцо Браччаліні, директор з маркетингу холдингу Braccialini, якому належить марка Gherardini. Функціональна, креативна, провокаційна сумка виділялася на тлі моди епохи Відродження. Модельєри також стверджують, що її форма нагадує декоративний елемент з картини "Благовіщення", написаної Леонардо в майстерні Вероккьо, з її спіралями і рослинним мотивом - наче сувої й листя перетворюються одне в одного.

Сумка була випущена в обмеженій кількості - всього 99 екземплярів, повідомляє La Repubblica.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнери пошили 99 сумок за малюнком да Вінчі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути