неділя, 19 травня 2013 15:02

"Дитина має з'явитися в сім'ї, а не сім'я через дитину"- анархісти і феміністки вимагали не забороняти аборти
8

Фото: Фото: Катерина ЦИБЕНКО

В неділю, 19 травня, об 11:00 біля станції метро "Арсенальна" феміністки, анархісти та студентська профспілка "Пряма дія" провели акцію під назвою "Ми за бажаних дітей". Близько 50 людей тримали гасла "Ні кримінальним абортам", "Не за аборт, а за вибір", "Дитина має з'явитися в сім'ї, а не сім'я через дитину", "Секспросвет=абортов нет", "Фемінізм звільняє. Долучайся".

Приводом до акції став законопроект партії "Свобода" №2646 про заборону штучного переривання вагітності, який вводить кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років за проведення аборту, а також штраф від 850 до 1700 гривень за висловлювання про те, що аборт не є вбивством, а ембріон не є людиною. Також протестували проти проекту Трудового кодексу № 2902, висунутого Партією регіонів, який уможливлює звільнення одиноких матерів, що мають дитину до 15 років, за ініціативою роботодавця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Біля абортарію повинен служити священик, щоб відмовляти від дітовбивства" - отець

Представниця Феміністичної офензиви 27-річна Ольга Мартинюк відзначила, що такі законодавчі ініціативи раз по раз ініціюються впродовж останнього року. "Це тільки спосіб відвертати увагу населення від реальних проблем, спосіб депутатів виправдовувати свою бездіяльність. - сказала вона. - Як ми знаємо з досвіду інших країн, криміналізація абортів не призводить до збільшення народжуваності чи зменшення рівня бідності, а тільки до збільшення жіночої смертності. Автори законопроектів дбають про демографічну ситуацію в Україні, але аборти не мають відношення до неї, бо останні 20 років їхня кількість зменшується. В своїх проектах вони підмінюють поняття — ембріон називають людиною".

"Люди, що представлені в політиці, постійно намагаються обмежити свободу людей, намагаються придумати, яким чином зробити їхнє життя більш принизливим. В цьому плані мало відрізняються опозиція та влада. - впевнений 40-річний Володимир Задирака, представник Автономного Союзу Трудящих. - Кількість абортів знизиться після того, як буде введено програми сексуальної просвіти в навчальних закладах і забезпечено безкоштовний доступ до засобів контрацепції, розшириться мережа ясел та дитсадків, на робочих місцях з'являться дитячі кімнати, а декретну відпустку безперешкодно надаватимуть як матері, так і батьку. - сказав він. - Я виступаю за право жінки на вибір. На цій акції є моя дружина та двоє дітей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криміналізація абортів не поліпшить демографічну ситуацію

30-річна киянка Ніна прийшла на акцію з 3-річною донькою. "Заборона абортів в першу чергу стосується жінок, які мають дітей. - переконана вона. - Утримання дитини й подальше її навчання — це дуже дорого. Також в нас не підлаштована інфраструктура для того, щоб мати дітей. Не можна знайти місце в садочку, дати освіту. Наші праві консерватори думають про дитину лише до її народження. В мене ще є старша донька, їй 11 років. Якби я зараз завагітніла, то швидше за все, зробила б аборт. Не можу собі дозволити купити собі більшу квартиру, щоб моїм дітям було комфортно в ній жити, не можу дозволити собі дати ще одній дитину гарну освіту, тому що це дуже дорого".

Дехто з перехожих вступали в дискусію з учасниками та учасницями акції. "Після того, як дитина зачата, вона вже не ваша, а божа. Зверніться до Бога, вам дасть розум", - сказала 57-річна Ольга. "Гнати вас звідси треба! Секс — це не просто так!" - вигукувала інша жінка приблизно такого ж віку.

Валентин, 60 років, вважає, що жінка повинна вирішувати, робити аборт чи ні. "Це особиста справа — скільки кому мати дітей. В моєї бабусі було 10 дітей і 3 вона всиновила. А в мене двоє", - сказав він.

"Бувають різні життєві ситуації. Інколи краще, щоб жінка зробила аборт, ніж щоб дитина страждала все своє життя. Дивно садити в тюрму лікаря за проведення аборту. Він же просто робить свою роботу", - сказала 19-річна Олеся.

Акція тривала близько 40 хвилин. Охорону порядку забезпечував один міліціонер.

Зараз ви читаєте новину «"Дитина має з'явитися в сім'ї, а не сім'я через дитину"- анархісти і феміністки вимагали не забороняти аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути