пʼятниця, 03 травня 2013 18:55

Протест проти абортів: На Софіївській площі встановили хрести з фото ембріонів
10

Акція проти абортів
Фото: Фото: Євгеній Жаровський
Акція проти абортів
Акція проти абортів
Акція проти абортів
Акція проти абортів

Сьогодні на Софіївській площі у Києві о 13-й годині розпочалася "Акція 700 хрестів. Аборт: сучасна Голгофа України".

У заході взяли участь близько 20 активісті від всеукраїнської політичної партії "Братство" та Ініціативної групи громадської компанії За заборону абортів громадської організації "Збережи життя". Правоохоронців помічено не було.

Учасники акції розставили біля пам'ятника Богдану Хмельницькому хрестb, збиті з дерев'яних дощок або вирізаних з картону із зображенням ембріону. Щоразу, коли зривався вітер, кілька хрестів падали, тож активісти мусили ходити "хрестовим полем", аби встановити їх наново.

"В Україні щодня внутрішньоутробно вбивають 700 дітей. Багато хто сприймає цю цифру абстрактно. Встановивши 700 хрестів, ми хотіли унаочнити, скільки ненароджених дітей вбивають в Україні щодня", - пояснив Дмитро Корчинський з "Братства".

За його словами, ця акція - перша із серії запланованих.

"Ми й надалі організовуватимемо акції проти абортів. Вони будуть мирними. У межах закону ми тиснутимемо на абортарії", - зазначив Корчинський.

На огорожу пам'ятника Хмельницькому повісили плакатами з написами "Аборт - не операція, а вбивство!", "Ненароджені хочуть жити!", "Мамо, я тебе бачу, чую, люблю" із зображенням ембріону, "Stop aborts" та іншими.

/media/video/495932/1_495932.flv

Тим часом почали виголошувати промову, в якій нагадали про зареєстровані у Верховній Раді законопроекти про заборону абортів і пригрозили депутатам, які не підтримають цю законотворчу ініціативу, відлученням від церкви.

"Ті з депутатів, які проголосують проти заборони абортів, своїм вчинком продовжать здійснення цього жахливого злочину, отже стануть причетними до всіх подальших дітовбивств у нашій країні. Таким чином, згідно правил Церкви, всі вони автоматично будуть піддані анафемі", - зазначили активісти.

Активістка на ім'я Інна переконана, що здійснюючи щодня 700 абортів, українські жінки 700 разів зраджують Христа.

"Вбиваючи цих маленьких ні в чому не винних істот, ми вбиваємо Христа. Акція відбувається саме у Страсну п'ятницю, щоб показати, наскільки це страшно ... Генетика ще у 90-х роках минулого століття довела, що ненароджений є людиною від моменту зачаття. Тому що саме у момент, коли зливаються чоловічі та жіночі клітини, відбувається передача ДНК. Тобто статура, колір очей, форма губ тощо - все це закладається у момент зачаття, а потім все це розвивається. Тому казати, що ембріон не є дитиною - це неправда, це лукавство. Це брехня, на якій будується цілі галузі, наприклад, фармацевтична - деякі препарати робляться із тіл ненароджених дітей", - розповіла жінка.

Зараз ви читаєте новину «Протест проти абортів: На Софіївській площі встановили хрести з фото ембріонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути