Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 20:23

Дипломат розповів, на які поступки Україна може піти, щоб повернути Донбас

Дипломат розповів, на які поступки Україна може піти, щоб повернути Донбас
Андрій Веселовський: терористи хочуть спеціальний статус, право вето на політичні внутрішні й зовнішні рішення. Україна не піде на такий крок. Фото: Тарас Подолян

Україна нічим не повинна поступатися у війні з РФ, адже ми праві. На нас напали. Можемо робити певні декораційні поступки. Але вони не мають змінювати суті.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Андрій Веселовський.

"Наприклад, погодитись на спільне патрулювання державного кордону. Щоб його охороняв озброєний представник ОБСЄ, а по праву його руку - український солдат, по ліву - хтось із невизнаних адміністрацій. Обидва без зброї. Такий варіант для нас прийнятний.

Також можна розквартирувати в ОРДЛО іноземні сили тимчасового адміністративного контролю. Вони спостерігатимуть за тим, як вивозять техніку, розміновують дороги", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче вийти з конфлікту на Донбасі, але не втратити обличчя

За його словами, не можна проводити перемовини з бойовиками, адже як тільки офіціалізуємо їх, вони стануть стороною переговорів. А Росія - спостерігачем.

"На рівні з Францією та Німеччиною вимагатиме, щоб ми скоріше домовилися з представниками ОРДЛО. Вони хочуть спеціальний статус, право вето на політичні внутрішні й зовнішні рішення. Україна не піде на такий крок. Наша влада це розуміє. У команді Зеленського теж є різні люди й думки. Рішень там не приймають одноосібно", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Андрієм Веселовським читайте у журналі "Країна" від 26 березня.

Народний депутат від "Слуги народу", голова української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько називає нові мінські домовленості керівника Офісу президента Андрія Єрмака російською пасткою та закликає не підписувати документ про створення "консультативної ради" з представниками окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат розповів, на які поступки Україна може піти, щоб повернути Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути