пʼятниця, 04 травня 2007 11:11

Дієтологічне відкриття: яйця допомагають худнути

Забудьте про нескінченний підрахунок калорій і перестаньте відмовлятися від м"яса. Спосіб позбавитися від зайвої ваги так само простий, як приготування сніданку з двох яєць. Учені провели дослідження і прийшли до висновку, що люди, які починають свій день з варених, смажених яєць або омлету втрачають на дві третини більше ваги, ніж всі інші.

Секрет ефекту яєць полягає в тому, що при їх вживанні швидко наступає насичення, а відчуття голоду не з"являється впродовж довгого часу. В ході експерименту дослідники з Державного університету Луїзіани стежили за гастрономічними перевагами жінок, які страждають на зайву вагу, пише The Daily Mail.

Жінкам, які дотримувалися дієти з низьким вмістом жирів, запропонували на сніданок або два яйця, або бублик. І в тому і в іншому продукті міститься однакова кількість калорій. Крім того, обидві групи жінок вживали однакову кількість пропонованих яєць і бубликів.

Проте, через 8 тижнів таких сніданків жінки, що вживали яйця, втратили на 65% більше ваги, їх талія зменшилася майже удвічі в порівнянні з тими, хто їв бублики. Крім того, жінки, що снідали яйцями, відчували себе набагато бадьоріше і енергійно.

Попереднє дослідження цих же учених вже показало, що ті, хто вживають на сніданок яйця, відчувають себе ситими набагато довше, ніж любителі бутербродів з сиром. В результаті вони їдять менше протягом дня. Напевно невідомо, чому яйця примушують людину довго відчувати себе ситим, проте високий вміст білка, безумовно, грає в цьому велику роль.

Доктор Никхил Дхурандхар, що проводив дослідження, пояснив: "Не дивлячись на однакову кількість калорій, яйця насищають організм набагато краще, ніж багато інших продуктів. Після такого сніданку за обідом чоловік їсть менше. Ефект від вживання яйця триває 24 години".

"Результати проведених досліджень мають велике значення. Яйця - невід"ємна частина сніданку в багатьох культурах, а вивчення ефекту насичення цими продуктами допоможе надалі боротися із зайвою вагою", - додав учений, повідомляє Factnews.
Зараз ви читаєте новину «Дієтологічне відкриття: яйця допомагають худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути