четвер, 23 грудня 2010 13:54

Дієтологи порадили, як зберегти фігуру під час новорічних свят

Дієтологи порадили, як зберегти фігуру під час новорічних свят

Готуючись до найбільш пишного свята року, не варто забувати про подальші канікули. Для багатьох десятиденний відпочинок може виявитися серйозним випробуванням для фігури.

Спеціально для прихильників здорового способу життя видання Yтро.ру опублікувало кілька порад дієтологів:

1. Не змішувати алкоголь з закусками.

Алкогольні напої самі по собі досить калорійні, проте калорії ці, як кажуть дієтологи, порожні, а енергія, що отримується з них, витрачається дуже швидко. Коли ж алкоголь і калорійна їжа споживаються одночасно, організм віддає перевагу переробці саме порожніх калорій, а енергія, отримана з їжі, просто не встигає витратитися і відкладається у вигляді жиру на тілі. Тому вкрай важливо пам'ятати, що подібні застілля - вірний шлях до ожиріння.

2. Більше руху.

Якщо ви схильні проводити свята в галасливих компаніях або на вечірках в клубі, пам'ятайте, що при сидінні ваш організм витрачає всього близько 1,4 калорії на 1 кг ваги на годину, у той час як при швидкому танці - у сім разів більше. Але навіть, якщо ви віддаєте перевагу спокійному проведенню часу, у вас є можливість провести святкування з більшою користю для фігури, ніж зазвичай. Наприклад, при стоянні ви витрачаєте більше калорій, ніж при сидінні. Спів також допомагає організму переробляти отриману енергію, і навіть повільні танці сприятливо впливатимуть на вашу фігуру.

3. Трохи про роздільну їжу.

З давніх часів лікарі вивчають питання сполучуваності різних продуктів, які ми їмо. Результатом цих досліджень став розподіл їжі на класи, змішування яких не рекомендовано, оскільки ускладнює процес перетравлення, сприяє накопиченню токсинів і, звісно, відкладенню жиру. Так, наприклад, не варто за один прийом їжі вживати білки і крохмалі (наприклад, м'ясо і картоплю), краще замінити картоплю на зелень і такі овочі, як огірки, солодкий перець, кабачки, стручкову квасолю або буряк. Також білки несумісні з фруктами й цукрами, так що краще не закушувати після м'ясної або рибної вечері традиційними мандаринами, апельсинами, солодощами. Фрукти, до речі, взагалі погано поєднуються з іншими групами продуктів, виняток становлять жири (вершки, сметана) і кисломолочні продукти. Також важливо пам'ятати, що крохмалисті продукти (крупи, картопля, кукурудза і, звісно, хлібобулочні вироби) краще всього поєднуються із зеленню, жирами і овочами.

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи порадили, як зберегти фігуру під час новорічних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути