неділя, 01 червня 2008 12:37

Депутати Європарламенту отримають власний поїзд

Депутати Європарламенту отримають власний поїзд, який перевозитиме їх між Брюсселем і Страсбургом. Як пише в неділю TheTimes, в перший рейс "Страсбурзький експрес" відправиться із столиці Бельгії через місяць, 7 липня.

Подорож складу з трьох просторих пасажирських вагонів і вагону-ресторану туди і назад обійдеться платникам податків в 158 тисяч євро. Депутати і працівники парламенту купуватимуть квиток за 170 євро, які потім будуть їм компенсовані. При цьому звичайні люди скористатися експресом, що розвиває швидкість до 300 кілометрів на годину, не зможуть. На відміну від поїздів загального користування, де не пропонується ні закусок, ні прохолодних напоїв, в "депутатському" буде багатий буфет, що включає вина з трьох континентів і популярне бельгійське пиво.

В даний час Європарламент розташований в трьох містах: у Страсбурзі, де збираються пленарні сесії, в Брюсселі, де проходять засідання бюро і знаходяться офіси керівництва парламенту і його фракцій, і в Люксембурзі, де розташовується секретаріат. Раніше неодноразово піднімалося питання про перенесення парламенту до Брюсселя для скорочення транспортних витрат.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Європарламенту отримають власний поїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути