Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2017 13:47

Денис Салій має глухоту – на імплантати потрібно 1,5 млн грн

Автор: Фото надане Оленою Мостовою
  Денис Салій потребує вживлення кохлеарних імплантатів. Операцію необхідно зробити до трьох років
Денис Салій потребує вживлення кохлеарних імплантатів. Операцію необхідно зробити до трьох років

В 1,5-річного Дениса Салія зі Сміли на Черкащині виявили сенсоневральну глухоту. Хлопчик потребує вживлення кохлеарних імплантатів. Операцію необхідно зробити до трьох років. На це потрібно 1,5 млн грн.

"Коли Денисці було три місяці, помітили, що не реагує на різкі звуки. Вдома якраз міняли вікна. Дитина спокійно спала. Потім стали помічати, що не повертається, коли гукаю, стукаю за його спиною каструлями. Не реагував на дзвінок мобільного телефону, іграшки-пищалки, коли підносила до його вушка. І на музику ніякої реакції. Думала, що дитина просто сама по собі спокійна і врівноважена. А потім на одному з центральних каналів побачила сюжет про таку проблему. І тьохнуло серце.

Коли повезли Дениску на обстеження, виявили сенсоневральну глухоту. Не вірили до кінця, думали, що обладнання неправильне. Але діагноз підтвердили і столичні лікарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Бориса Карпусенка пухлина головного мозку – на лікування потрібно $75 тис.

Виправити ситуацію можливо, треба якомога раніше поставити кохлеарні імплантати. До так званого лінгвального періоду, інакше не буде ефекту. І Дениско не зможе навчитися говорити. Операцію можна зробити державним коштом. Ми стоїмо в черзі 379-ті. Але так довго чекати немає часу. Ми були зібрали 70 тисяч гривень. На них купили слухові апарати, в яких Дениско ходитиме до операції. Він в них не чує, але вони не дають атрофуватися слуховим нервам. Просимо допомоги в небайдужих людей. Бо така сума для нас є не підйомною", - розповіла Gazeta.ua мати Олена Мостова.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку - 4149 4978 7020 2530 (Мостова Олена Василівна), контакти бабусі Дениса Костюченко Тетяни Олексіївни – (063) 71 74 731.

Зараз ви читаєте новину «Денис Салій має глухоту – на імплантати потрібно 1,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути