четвер, 14 січня 2010 14:42

Дем"янюк удав хворого, щоб відмінити судове засідання

Дем"янюк удав хворого, щоб відмінити судове засідання

Німецький суддя в четвер відмінив планове судове слухання у справі Івана (Джона ) Дем"янюка, якого звинувачують в участі у вбивстві 27,900 євреїв в часи Голокосту, через те, що 89-річний підсудний сказав, що він хворий.

Дем"янюк поскаржився на біль у грудях та сказав, що відчуває запаморочення і не може встати, повідомив головний суддя Ральф Альт.

І хоча електрокардіограма не показала ніяких ознак хвороби, лікар порекомендував не ризикувати. Суддя Альт додав, що він погодився з лікарем.

Найгучніший за останні роки суд над нацистським військовим злочинцем, ймовірно продовжиться 19 січня, повідомляє Reuters.

Дем"янюка звинувачують у тому, що він добровільно співпрацював з нацистами в якості охоронця концтабору Собібор після того, як попав у полон до німців. Свідки, які пережили жахливі "табори смерті" безпосередньо не пам"ятають Дем"янюка. Однак, захист стверджує, що працювати охоронцем можна було лише добровільно та з расистських міркувань.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дем"янюк удав хворого, щоб відмінити судове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути