понеділок, 22 вересня 2008 14:04

Справа про вбивство Політковської направлена до прокуратури

Обвинувальний висновок у справі про вбивство в 2006 році журналістки Анни Політковської направлений заступнику генерального прокурора РФ для затвердження.

"Сьогодні Головне слідче управління Слідчого комітету при прокуратурі РФ направило для затвердження обвинувального висновку заступникові Генерального прокурора РФ кримінальну справу про вбивство Анни Політковської", - йдеться в повідомленні Слідчого комітету при прокуратурі РФ (СКП).

Звинувачення у вбивстві журналістки пред"явлене трьом фігурантам - Сергію Хаджікурбанову, Джабраілу та Ібрагіму Махмудовим. Ще одному фігурантові - Павлу Рягузову - пред"явлено звинувачення в перевищенні посадових повноважень та здирстві.

"Під час слідства була встановлена непричетність деяких фігурантів до вбивства Політковської, у зв"язку з чим кримінальне переслідування стосовно цих осіб припинене", - йдеться в повідомленні.

"З вказаної кримінальної справи в окреме виконання виділена кримінальна справа стосовно безпосереднього виконавця вбивства Рустама Махмудова та інших осіб, розслідування якого продовжується", - відзначає СКП.

Оглядач "Нової газети" Анна Політковська була вбита 7 жовтня 2006 року увечері в під"їзді свого будинку в Москві.

Слідчий комітет при прокуратурі (СКП) РФ повідомив 18 червня, що завершив попереднє розслідування кримінальної справи. У міжнародному розшуку знаходиться фігурант кримінальної справи Рустам Махмудов, який вважається безпосереднім виконавцем вбивства, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «Справа про вбивство Політковської направлена до прокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути