Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2023 19:38

Де сьогодні були бої: у Генштабі повідомили новини

Де сьогодні були бої: у Генштабі повідомили новини
За добу відбулось 73 бойових зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

Протягом доби відбулось 73 бойових зіткнення, повідомляє Генштаб у зведенні.

"Ворог завдав одного ракетного та три авіаційних удари, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіація сил оборони атакувала район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по пункту управління російських окупантів, двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному складу боєприпасів ворога.

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, з російської території обстрілює населені пункти, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону. Близько 15 населених пунктів зазнали обстрілів.

Куп'янський напрямок

Українські захисники відбили вісім атак ворога у районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області. Ворог обстріляв близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили дві атаки ворога у районі Макіївки Луганської області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Підрозділи Сил оборони відбили чотири атаки противника у районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог обстріляв близько 10 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи готова Росія до серйозних переговорів - в ISW дали оцінку

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 37 атак ворога у районах східніше Новокалинового, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, південніше Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського та Невельського Донецької області. Ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах Новомихайлівки Донецької області. Противник здійснив там 10 безуспішних атак на позиції наших захисників. Шість населених пунктів ворог обстріляв.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не проводив. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили чотири атаки противника у районах північніше Приютного та західніше Вербового Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

Артилерійських обстрілів противника зазнали Іванівка, Високе, Антонівка, Велетенське і обласний центр Херсонської області, а також Очаків Миколаївської області. Сили оборони України надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра у Херсонській області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив на важливості продовження підтримки України, щоб Росія зазнала поразки у своїй агресії.

Адже якщо Конгрес не схвалить допомогу Україні, це дозволить російському диктатору Володимиру Путіну безкарно продовжувати свої агресивні плани. Про це Блінкен заявив на заході, організованому вашингтонською некомерційною організацією "Коаліція глобального лідерства США"

Зараз ви читаєте новину «Де сьогодні були бої: у Генштабі повідомили новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути