Ексклюзиви
неділя, 10 лютого 2019 17:47

Данилюк закликав громадян та поліцію зберігати спокій та не підігрувати Росії

Данилюк закликав громадян та поліцію зберігати спокій та не підігрувати Росії
Кандидат в президенти України Олександр Данилюк закликає поліцію та громадян утриматися від насилля. Фото: RadioSvoboda

Кандидат в президенти України, лідер громадянського руху "Спільна Справа", Олександр Данилюк, вважає що події останньої доби відбулися за російським сценарієм, і закликав громадян та поліцію утриматись від насилля напередодні виборів, бо загроза втручання росіян висока, як ніколи.

"В Києві тривають класичні активні заходи, які, окрім впливу на електоральну поведінку виборців, направлені на формування передумов для можливості російського "гуманітарного" втручання. Враховуючи наявність осіб, що афілійовані з МВС, з обох боків конфлікту, загроза російського реваншу з рівня H+, якого вона досягла минулого тижня, дуже швидко може досягти рівня S++. Закликаю всіх працівників МВС, інших правоохоронних органів та спеціальних служб, зосередитись на виконанні своїх завдань по відверненню такого сценарію, а не його розпалюванню. Закликаю громадян утримуватись від застосування насильства, особливо у виборчий період. Зберігайте спокій та плекайте громадянську солідарність. Україна в нас одна - давайте її не втратимо. Держава понад партії. Нація понад класи" - написав Данилюк на власній сторінці у Facebook.

Як повідомлялось раніше, 9 лютого поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти Юлія Тимошенко. Після цього біля поліцейського відділку на вул. Хорива зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними і правоохоронцями виникла сутичка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки. У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб та відкрили 3 кримінальних провадження

8 лютого учасники робочої групи Центру оборонних реформ з протидії гібридної агресії заявили, що Російська Федерація планує використовувати майбутні вибори в Україні для дестабілізації ситуації в суспільстві і забезпечення повного політичного реваншу. Інформацію підтверджує військова розвідка США. Загроза російського реваншу минулого тижня досягла, на думку військових експертів, рівня H+.

Олександр Данилюк зареєстрований кандидатом в Президенти України під номером 22. В ЦВК оприлюднили список довірених осіб Данилюка. Ними стали екс-співробітники Головного управління розвідки (ГУР) та екс-полковники Генштабу. Розпорядниками виборчого фонду кандидата стали десантник-"кіборг" та екс-командир розвідки Нацгвардії. Уповноваженим представником Данилюка в ЦВК став екс-член Ради громадського контролю НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Данилюк закликав громадян та поліцію зберігати спокій та не підігрувати Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути