пʼятниця, 27 квітня 2018 12:59

Даниїлу Кальку на слуховий імплантат потрібно €30 тис.

Автор: Фото надане Іриною Калько
  11-місячний Даніїл Калько не чує, не відтворює звуки і не говорить
11-місячний Даніїл Калько не чує, не відтворює звуки і не говорить

11-місячний Даниїл Калько з села Суботці Знам'янського району на Кіровоградщині має двохсторонню сенсоневральну глухоту четвертого ступеня. Дитина не чує, не відтворює звуки і не говорить. Потрібне вживлення кохлеарного імплантату. Це коштує €30 тис.

"Десь приблизно в три місяці ми почали звертати увагу, що Даня не реагує на шум, стукіт. Припускали, що діти розвиваються по-різному. Але в півроку нічого не помінялося. Даня так само не повертався і на своє ім'я.

Ми звернулися до лікарів. Нас направили в інститут офтальмології. Обстеження показало, що Даня нічого не чує. Точної причини ніхто назвати не може. Припускають, в когось в роду до 5 покоління могло бути. Або те, що я в 20 тижнів вагітності перехворіла грипом.

Поки що Дані у вуха встановили слухові апарати. Але, щоб синочок навчився говорити, потрібен кохлеарний імплантат. Операцію треба зробити до 4 років. Ми стали на державну чергу під номером 379. Але два роки на цю програму не було фінансування.

Ми не можемо втрачати час. Але для нас 30 тисяч євро - нереальна сума. Тому вирішили звернутися до небайдужих людей. Будь ласка, допоможіть зібрати на імплантат нашому синочку. Щоби в майбутньому він чути голос тата, мами, спів птахів, розвиватися, як всі дітки. Будемо дуже вдячні кожній людині", - розповіла Gazeta.ua мати Ірина Калько.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7426 0060 8834 або картка Ощадбанку: 5167 4900 0062 4891 (обидві оформлені на Калько Ірину Андріївну),

її контакти: 0(99) 107 55 10.

Зараз ви читаєте новину «Даниїлу Кальку на слуховий імплантат потрібно €30 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути