понеділок, 27 жовтня 2008 10:50

Далай-лама спростував свою відставку

Далай-лама спростував свою відставку
Духовний лідер Тибету Далай-лама більше не вірить в можливість домовитися з Китаєм про розширення автономії Тибету, але не збирається покидати свій пост, повідомив його представник Тензін Такла.

За його словами, під час виступу перед своїми прихильниками в суботу в індійському місті Дарамсала 73-річний далай-лама заявив про небажання діючого китайського керівництва не тільки вирішувати проблему Тибету, але навіть визнавати її існування. "Він говорив про те, що розчарувався в готовності китайського керівництва шукати компроміс і не вірить в його бажання вести діалог", - сказало джерело.

"Китай у всьому винить далай-ламу, і Його святійшество не хоче бути перешкодою на шляху вирішення проблеми Тибету", - сказав представник далай-лами.

Збори намічені на 17-22 листопада і пройдуть в Дарамсалі. У них візьмуть участь представники общини Тибету у вигнанні.

Такла підкреслив, що, не дивлячись ні на що, далай-лама залишається і залишатиметься духовним лідером тибетського народу і йти у відставку не збирається. "Як відомо, з 2001 року у нас діє обране політичне керівництво, а далай-лама є духовним наставником тибетців, і він нікуди не піде", - сказав Такла. "про відставку у виступі Далай-лами нічого не говорилось, деякі ЗМІ спотворили суть його заяви.", - підкреслило джерело, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама спростував свою відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути