понеділок, 03 серпня 2020 05:05

Covid-19 на Буковині: всього інфікувалися більше 6 тис. людей

Covid-19 на Буковині: всього інфікувалися більше 6 тис. людей
Впродовж доби на Буковині від коронавірусу одужали 103 пацієнти. Фото: REUTERS

Увечері неділі, 2 серпня, у Чернівецькій області наявність Covid-19 підтвердили в іще 82 людей. Усього від початку спалаху на Буковині новим типом коронавірусу заразилися 6 143 людини. Серед них 218 пацієнтів померли від ускладнень захворювання, тоді як 4 687 - одужали.

"Якщо порівнювати з показниками, що ми мали у червні, число нових хворих досить значне", написав на своїй сторінці у Facebook голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

Водночас впродовж доби на Буковині від нового захворювання одужали 103 пацієнти.

Станом на 2 серпня у буковинських лікарнях перебувають 314 людей. У 121 пацієнта підтвердили коронавірус. Стан 30 хворих медики оцінюють як важкий. "З них у реанімаціях - 26, на апаратах штучної вентиляції легень - 0", - розповіли в облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Рівненщині оновили статистику хворих Covid-19: троє померли

В області зафіксували ще один летальний випадок, пов'язаний із Covid-19: помер 81-річний чернівчанин, який, окрім коронавірусу, мав двобічну пневмонію та серйозні супутні хвороби – гіпертонію, ішемію, цукровий діабет, ускладнений гангреною стопи, яка спричинила сепсис. У чоловіка також була надмірна вага. Тривалий час він перебував на апараті штучної вентиляції легень.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області дозволили відкрити дитячі садки від 3 серпня, а цього тижня мобільні групи будуть перевіряти готовність закладів до відкриття.

У Чернівцях дозволили роботу закладів культури з наповненістю не більш ніж 50% стаціонарних розміщених місць, тоді як нічні клуби та заклади громадського харчування тепер можуть працювати до 23:00.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19 на Буковині: всього інфікувалися більше 6 тис. людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути