понеділок, 28 лютого 2011 13:33

Чорне море замерзло вперше за 30 років

Чорне море замерзло вперше за 30 років

Біля узбережжя Одеси замерзло Чорне море. Льодом вкрилися пірси, на сотні метрів простягаються крижані тороси.

"В останні роки одеські зими відрізняються теплою погодою, яка стає вже нормою, - повідомили в Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів. - Нинішня зима відрізняється різкими і тривалими холодами, що і призвело до замерзання води біля берега".

За словами співрозмовника агентства, таке явище відбувається вкрай рідко: останній раз біля берегів Одеси море повністю замерзало 1977 року.

В Одеському порту оголошена льодова кампанія.

Як повідомили в прес-службі морського торговельного порту, "через замерзання верхнього шару води в акваторії Чорного моря в гавані введені особливі умови і порядок проведення суден".

Крім того, в третій раз з початку зими обмерзло Азовське море. Товщина льоду в деяких місцях досягає 20 сантиметрів. До селища Сєдово Новоазовського району прибило крижані брили до 5-10 метрів заввишки, які вишикувалися вздовж всієї берегової смуги.

Через сильний вітер тимчасово обмежені рейси порома з Криму до Росії. За словами начальника Керченської поромної переправи Миколи Каверніченка, "поромів дозволено ходити при вітрі до 17 метрів в секунду. При більш сильних поривах доводитися вичікувати. Поки пропущені чотири рейси".

За прогнозами синоптиків, лід у прибережній зоні Азовського моря протримається до другої декади березня. В Одеському регіоні море очиститься в найближчі дні.

Зараз ви читаєте новину «Чорне море замерзло вперше за 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути