Ексклюзиви
неділя, 25 лютого 2024 05:51

Чому цього дня треба ділитися грошима: головні прикмети та заборони

Чому цього дня треба ділитися грошима: головні прикмети та заборони
25 лютого бажано частину грошей дати комусь іншому Фото: pinterest

25 лютого віряни вшановують святителя Тарасія, патріарха Константинопольського.

Тарасій жив у VIII-IX століттях у Константинополі. Він був знатного роду, здобув гарну освіту і опинився при дворі імператора Костянтина VI Порфирородного. Пізніше став сенатором при його матері, святій цариці Ірині.

У той час у Церкві панували іконоборчі настрої, яким не зміг протистояти патріарх Павло і пішов у монастир. Тоді Тарасію запропонували стати новим патріархом, оскільки він займав нейтральну позицію в протистоянні священнослужителів. Але сам Тарасій не вважав себе гідним цього і довгий час відмовлявся. Зрештою він погодився, але за умови скликання Вселенського Собору і відновлення іконошанування. Тарасія поставили патріархом, а трохи згодом під його головуванням відбувся знаменитий Другий Нікейський Собор - на ньому ухвалили повернути шанування ікон і дозволили встановлювати в храмах і будинках ікони Ісуса Христа, Богородиці, ангелів і святих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відзначаємо у березні: нова дата Благовіщення та інші церковні свята на кожен день

Тарасій вів скромне життя і запам'ятався як мудрий, добрий і справедливий патріарх. Він приймав нужденних, допомагав порадою, дахом. Прозвали його Безсонним тому, що він дуже мало спав. Помер святий 806 року, похований у влаштованому ним монастирі на Босфорі. Біля могили святого не раз відбувалися чудесні зцілення вірян.

Прикмети

цього дня випав сніг - тиждень перед Великоднем буде непогожим;

граки в'ють гніздо - чекай скоро гарну погоду;

ворони каркають - до дощового літа.

Сни в ніч на 25 лютого намагалися запам'ятати - вірили, що вони віщують майбутнє.

Що не можна робити

Не можна лаятися, відмовляти в допомозі та милостині нужденним, ображати людей і тварин.

Цього дня не можна лягати спати вдень, оскільки уві сні людина стає вразливою і може захворіти. Щоб не заснути, потрібно провести день у працях. Не радять також що-небудь планувати і робити серйозні покупки.

Що можна робити

Святого Тарасія вважають покровителем жебраків, вдів, хворих і сиріт. Йому моляться про зцілення від важких хвороб, зокрема від лихоманки та загальної слабкості, просять добробуту і щастя для близьких.

Якщо цього дня поділитися грошима - це до сімейного благополуччя, що більше віддаси, то більше незабаром отримаєш. Особливу увагу приділяли здоров'ю - якщо на Тараса почати лікувати серйозну недугу, то незабаром забудеш про неї.

Раніше православні віряни святкували Благовіщення Пресвятої Богородиці 7 квітня. Але від 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. Тому більшість церковних свят тепер святкуються на 13 днів раніше. Тому Благовіщення Пресвятої Богородиці 2024 року припадає на 25 березня.

Після Великодня і Різдва Христового саме Благовіщення Пресвятої Богородиці вважається найбільшим святом. Традиційно святкують його перед Великоднем.

Зараз ви читаєте новину «Чому цього дня треба ділитися грошима: головні прикмети та заборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути