неділя, 30 грудня 2007 10:40

Чоловік Беназір Бхутто може очолити Народну партію Пакистану

Керівництво Народної партії Пакистану (НПП), яку очолювала вбита три дні тому Беназір Бхутто, має намір обговорити кандидатуру її наступника і питання про січневі парламентські вибори.

В ході засідання в сімейному будинку Бхутто в Наудеро заслуховуватиметься її політичний заповіт, в якому говориться, хто повинен стати новим лідером партії.

За словами кореспондентів, одним з можливих претендентів на пост глави НПП може бути чоловік Бхутто Асиф Алі Зардарі.

Напередодні президент Пакистану Первез Мушараф розпорядився жорстко пригнічувати безлади, що спалахнули після смерті Бхутто.

По словах Мушаррафа, відносно призвідників "повинні бути прийняті суворі заходи, і безпека людей повинна бути забезпечена".

Принаймні 38 чоловік стали жертвами безладів, що спалахнули після мітингу в четвер в Равалпінді, на якому була убиті Бхутто.

Війська були введені в декілька крупних міст, протягом двох днів охоплених хвилюваннями і мародерством. Знищені сотні магазинів, автомобілей і навіть виборчих ділянок, дороги спустіли, а ділова активність припинилася.

На тлі хвилювань Народна партія Пакистану, мабуть, опинилася на роздоріжжі в питанні про те, хто її очолить і що робити далі.

Поширюються розмови про те, що в документі Бхутто виразила побажання, щоб її чоловік Асиф Зардарі очолив опозиційну партію. Тим часом, не виключено, що мова піде про її головного помічника Махдуме Аміні Фахіме.

На питання Бі-бі-сі, чи хоче він очолити НПП, Зардарі відповів, що це буде "рішенням партії".

"Це залежить від партії, а вона ґрунтуватиметься на заповіті", - сказав він в суботу, повідомляє BBC.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Беназір Бхутто може очолити Народну партію Пакистану ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути