Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2008 08:11

Число жертв землетрусу на північному сході Японії досягло 10 людей

За останніми даними, жертвами землетрусу силою 7,2 балу за шкалою Ріхтера на північному сході Японії стали 10 людей. Тіло десятого загиблого було виявлено солдатами на місці зруйнованого обвалом курорту геотермальних джерел. Ним виявився 58-річний чоловік. За офіційними даними, 12 осіб все ще вважаються зниклими без вісти, передає Associated Press. Раніше повідомлялося про 9 загиблих.

Нагадаємо, що землетрус стався 14 червня ц.р. Спочатку потужність підземних поштовхів була оцінена в 7 балів. Епіцентр поштовхів, що тривали близько 30 секунд, розташовувався на глибині 10 км. Загроза цунамі не оголошувалася, проте після основного поштовху відбулося більше 470 афтершокових поштовхів, один з яких вимірювався силою в 5,6 балу.

В результаті природної катастрофи стався витік радіоактивної води на атомній електростанції (АЕС) в префектурі Фукусіма. Як повідомили в Міністерстві торгівлі і промисловості країни, близько 20 л радіоактивної води витекло з резервуарів з відпрацьованим ядерним паливом, проте витоку за межами підприємства зафіксовано не було, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Число жертв землетрусу на північному сході Японії досягло 10 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути