середа, 02 листопада 2022 09:58

Чим здивує українців листопад: несподіваний прогноз погоди

Чим здивує українців листопад: несподіваний прогноз погоди
Цьогоріч листопад буде теплим в Україні. Фото: pixabay.com

Цьогоріч листопад буде теплим в Україні. А з опадів будуть переважно дощі.

Ймовірно, цей місяць виявиться теплим і сухішим за норму. За словами синоптика Ігоря Кібальчича, територія України перебуватиме в основному під впливом антициклонів і полів підвищеного тиску.

"Очікується переважання теплих повітряних мас, тому температурний фон виявиться вищим за норму, особливо у західних областях країни. Кількість опадів прогнозується нижче за кліматичну норму на 15-20%, у західній частині близькою до норми", – сказав він.

Згідно з його даними, основна частина опадів буде у вигляді дощу.

"Формування снігового покриву з урахуванням поточних прогнозів є малоймовірним", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиє життя кардинально зміниться на краще – любовний гороскоп на листопад

У західних областях середньомісячна температура очікується в межах +4,4...+6,5°С (це на 1,5-2°С вище середніх багаторічних показників). Кількість опадів буде близькою до норми.

У північній частині країни середньомісячна температура становитиме +2,7…+4,0°С (вище за норму на 1,5-1,7°С). Кількість опадів очікується в межах норми.

У центральних областях середня температура листопада прогнозується близько +3,5...+4,4 °С, що на 1,5-2°С вище середніх значень. Кількість опадів також буде в межах норми.

На півдні України середня температура очікується в районі +5,2…+8°С, що на 1,5-2°С вище за норму. Опадів буде на 10-15% більше норми.

У східній частині України середня температура листопада виявиться в межах +3…+3,5°С, що на 1-1,5°С вище за середні багаторічні показники. Сума опадів очікується близько норми.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже в останні роки ми не бачимо суворих зим.

Зима цьогоріч розпочнеться із коливання температур. Наприкінці грудня настане період "суцільного мінуса", прогнозує народний синоптик Володимир Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Чим здивує українців листопад: несподіваний прогноз погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути