Ексклюзиви
понеділок, 22 лютого 2021 17:10

Чим може бути небезпечний Clubhouse

Чим може бути небезпечний Clubhouse
Користувачі скаржаться на недбалу модерацію. Фото: pinterest.com

Соціальну мережу Clubhouse за місяць завантажили понад 8 млн користувачів.

Після довгих місяців карантинних обмежень люди в різних країнах зраділи можливості побути з усім світом "в одній кімнаті".

Однак Clubhouse може поширювати дезінформацію, розповів УНІАН Владислав Савченко, президент "Європейської асоціації програмної інженерії".

"Ще один зворотний бік потокового сервісу, позбавленого відеокартинки, - дезінформація. Уже зафіксовані випадки, коли відомі люди спростовували свою участь у "кімнатах" Clubhouse. Так що краще завжди пам'ятати: обговорення - це всього лише думки. Спиратися на цю інформацію при ухваленні рішень краще не варто", - сказав Савченко.

За його словами, мережа ставить під загрозу персональні дані користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського просять заборонити TikTok

"Згадайте, як на зорі Facebook і Twitter користувачі піддалися магії їх відкритості. Хто б тоді міг подумати, що через багато років СЕО цих компаній постануть перед Конгресом США і його колючими питаннями про збереження персональних даних?

Сьогодні теж є вагомі причини побоюватися чогось подібного від Clubhouse. Адже при використанні будь-яких потокових сервісів ризики витоку даних найвищі. Якщо ви вже можете похвалитися інвайтом, будьте пильні й говоріть так, ніби вас записують", - пояснив він.

Окрім цього, багато користувачів скаржаться на недбалу модерацію соціальної мережі, оскільки чітких правил поки що немає.

"З одного боку, голосова соцмережа стирає межі між різними верствами населення: в одній кімнаті і головний виконавчий директор великої компанії, і офісні співробітники, і студент, і жінка в декреті. З іншого - є в ній якась елітарність, обраність: зайти в Clubhouse можна тільки за запрошенням, говорити - з дозволу модератора", - каже Савченко.

Clubhouse - це додаток для групових голосових чатів для іOS. Там немає можливості розміщувати фото, відео чи тексти. Учасники проводять дискусії і конференції в умовних "кімнатах". До розмови за запитом може долучитися будь-хто.

Зараз ви читаєте новину «Чим може бути небезпечний Clubhouse». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути