середа, 04 серпня 2021 12:31

У школах учням розказуватимуть про секс: подробиці

У школах учням розказуватимуть про секс: подробиці

У шкільній програмі для загальноосвітніх закладів будуть предмети для сексуального виховання дітей. Однак через брак часу певні дисципліні не запроваджуватимуть.

Брак інформації щодо цієї теми негативно впливає на суспільство, сказав міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет в інтерв'ю "Слово і діло".

"Дитина має бути гармонійно розвинена. Колись у Радянському Союзі це була заборонена й незручна тема. Але брак інформації негативно відбивається потім на суспільстві. Це звичайна у всьому світі тема, яку ніхто не порушує так гостро. Вона вбудована в нормальне життя специфічними уроками. У нас, наприклад, є уроки "Я, моє здоров'я, моє життя", "Захисти себе від ВІЛ". Це теж сексуальне виховання. Це певна культура стосунків між чоловіком і жінкою. Життєві нормальні природні речі, імплементовані в певні базові освітні програми. І нічого страшного тут немає", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді спрогнозували, як працюватимуть школи восени

За його словами, у програмі немає часу для окремих дисциплін.

"Є ще хімія, біологія, фізика, математика, фізичне виховання, праця, образотворче мистецтво, спів. 30 годин у середньому на всі дисципліни. За кожну годину вчителі "б'ються" - всього не охопиш. Тому є інтегровані освітні програми, курси, які в рамках, наприклад, біології, основ здоров'я формують специфічні теми", - пояснив Шкарлет.

У МОЗ нещодавно визначили норму, за дотримання якої заклади освіти зможуть навчатися в нормальному режимі в жовтій, помаранчевій і навіть червоній зонах. Для цього 80% педагогічного колективу в школах мають бути вакциновані.

Зараз ви читаєте новину «У школах учням розказуватимуть про секс: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути