Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2021 10:43

У Раді готують обмеження для невакцинованих українців

У Раді готують обмеження для невакцинованих українців
"Цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники", наголосив Михайло Радуцький. Фото: "Голос України"

Голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що Україна найближчим часом буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. Таку заяву зробив у Facebook.

"МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менш ніж 80 відсотків учителів. Поки що щеплена лише половина педагогів. На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж учитель", - написав Радуцький.

Додав: "Ми в Україні не говоримо про обов'язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники. Ще місяць тому в нас був дефіцит препаратів для щеплення. Але на позаминулому тижні ми отримали понад 2 мільйони вакцин, на минулому тижні більш як 2,5 мільйона. Вакцинація відкрита для всіх охочих".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков у відпустці в Італії, Порошенко на велосипеді, Разумков на кораблі в Одесі – як провели тиждень політики

Підприємствам пропонують подавати заявку, замовляти мобільну бригаду і вакцинувати співробітників просто на робочому місці, заявив Радуцький. "Тому тепер кожен вирішує сам – дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу", - додав він.

Від початку кампанії з вакцинації зробили понад 5,5 млн Covid-щеплень. Від початку вакцинальної кампанії першу дозу отримали 3 525 848 людей, двома дозами щепили 2 000 356 осіб.

Зараз ви читаєте новину «У Раді готують обмеження для невакцинованих українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути