Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2022 02:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи випустять за кордон чоловіка, який має робочу візу країни ЄС – роз'яснення

Чи випустять за кордон чоловіка, який має робочу візу країни ЄС – роз'яснення
Під час воєнного стану чоловікам на кордоні потрібно показати документи, що дають право на виїзд з України. Фото: yurfact.com.ua

Одне з найпоширеніших запитань щодо виїзду за кордон під час воєнного стану стосується чоловіків, які мають робочу візу однієї з країн Євросоюзу.

Нині чоловікам при перетині державного кордону потрібні не лише документи, що підтверджують особу. Про це йдеться у роз'ясненні Державної прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи заборонять виїзд жінкам за кордон із 1 жовтня: відповідь Міноборони

Разом із паспортом чоловікам на кордоні потрібно показати документи, які засвідчують, що людина не підлягає призову на військову службу під час мобілізації та має право на виїзд з України.

"Візи іноземних країн, які видаються чоловікам - громадянам України, не підтверджують постійне проживання в цих країнах та не дають право на виїзд військовозобов'язаним", – повідомляє ДПСУ.

Чоловіки-студенти отримали право на виїзд за кордон під час дії військового стану. Це стосується студентів, які навчаються за кордоном за денною чи дуальною формою навчання, але не змогли вчасно продовжити навчання через війну, оскільки перебували в Україні.

Уряд ухвалив рішення щодо виїзду за кордон моряків. Вони матимуть можливість виїжджати за межі України лише за погодженням територіального центру комплектування.

З 1 вересня військовозобов'язані українці можуть виїжджати у відрядження за кордон. Перебувати там дозволять протягом семи днів. Але для цього потрібно буде внести 200 тис. грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Чи випустять за кордон чоловіка, який має робочу візу країни ЄС – роз'яснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути