Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2011 12:18

Через невідому хворобу 20-річна дівчина стала схожою на стару жінку

Медична громадськість розгадує таємницю двадцятирічної в'єтнамки Нгуен Тхі Фионг, яка всього за кілька днів перетворилась на стару жінку. Фахівці не виключають, що причиною могла стати гостра алергія на морепродукти, пише The Daily Mail.

За словами самої потерпілої, метаморфози зі шкірою почали відбуватися в 2008 році. Саме тоді її обличчя стало одутим, але лише зараз лікарі погодились їй допомогти. Спочатку вони сумнівалися в правдивості історії, проте чоловік пацієнтки підтвердив, що це його дружина. У тому ж році в жінки відзначався епізод особливо важкої алергічної реакції (у неї свербіло все тіло).

Жінка намагалась лікуватись самотужки і придбала в аптеці ліки. Вони допомогли тільки вгамувати свербіж, а засоби народної медицини дозволили позбутись від висипки, правда, після цього шкіра стала обвисати. Засіб проти старіння також не допоміг.

Деякі фахівці вважають, що саме народні засоби призвели до настільки жалюгідного результату. Також можливо причиною стало тривале застосування препаратів з гормонами кортикоїдами. Вони здатні підсилити ефект інших препаратів, одночасно спровокувавши розвиток рідкісної хвороби шкіри - мастоцитоз. Під час цієї хвороби тіло починає виробляти надто багато особливих клітин сполучної тканини - лаброцитів.

Саме через них у жінки постраждала не тільки шкіра на обличчі, а й на тілі. Між тим, розлад не вплинув на її менструальний цикл, волосся, зуби, очі й свідомість. Медики стверджують, що при правильному лікуванні їм вдасться відновити попередній стан шкіри на 50-70%, а лазером можна прибрати складки на тілі.

Зараз ви читаєте новину «Через невідому хворобу 20-річна дівчина стала схожою на стару жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути