четвер, 19 квітня 2012 19:23

Через кримінальні справи щодо брелоків дніпропетровець звернувся до Януковича

Через кримінальні справи щодо брелоків дніпропетровець звернувся до Януковича
Антон Немчинов просить не позбавляти українців можливості боротись з корупцією та некерованістю СБУ. Фото: vk.com

28-річний Антон Немчинов з Дніпропетровська через резонансні справи щодо брелоків та годинників із вбудованими відеокамерами звернувся до Віктора Януковича. Просить не позбавляти українців можливості боротись з корупцією та некерованістю СБУ.

Це пов'язано зі змінами 359 статті КК України - незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації.

"Тепер це вважається злочином, за який можна отримати чотири роки ув'язнення. І всі громадяни України позбавлені можливості фіксувати на відео всі порушення державних службовців, правоохоронних органів та інших представників структур, які загрузли в корупції", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна справа із відеокамерами у брелках: свідки дружньо ігнорують суд

Уточнює, що всі ці "шпигунські спецзасоби" у вигляді запальничок та брелоків вільно продаються у всіх країнах світу. Звернутись до президента вирішив, бо сам вже після прийняття купував в китайських інтернет-магазинах 3 запальнички, 2 ручки та 4 брелоки. Вони обійшлись в $80.

"Посилку отримав, проблем не мав. А коли дізнався, що в Україні проти людей за ці речі порушують кримінальні справи, засмутився, - розповів він Gazeta.ua - Тому вирішив звернути увагу на цю проблему. Ще маю юридичний досвід, бо вчуся на юрфаку. Вважаю цю заборону порушенням конституційних прав громадян, бо спершу має бути покарання за можливу шкоду, яку нанесе відео. Тобто мені все одно - будуть мене знімати чи не будуть і чи будуть дивитись це у себе вдома. Нехай дивляться. Але якщо це відео викладуть у соціальні мережі або в Youtube, то тоді я вже буду мати повне право подати в суд на людину, яка це зробила. А саджати людей, які купують відеокамери, безглуздо і неправильно. Це спроба СБУ покращити статистику розкриття за рахунок безневинних речей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд хоче посадити киянина на 7 років за те, що купив брелок з відеокамерою

Антон каже, що працівники СБУ оприлюднювали цифру, що порушили більше сотні кримінальних справ за "брелки".

"Особисто я спілкувався з 25 людьми, які мають через це проблеми зі спецслужбою. Маю шість рішень судів з різних регіонів країни. Це люди із західних областей, Одеси, центральної України. Їх засуджували в середньому від двох до чотирьох років з випробувальним терміном або умовно", - зауважив він.

Антон разом з киянином Андрієм Фенченком, якого зараз судять в Солом'янському районному суді столиці за купівлю брелоків, в інтернеті збирають підписи всіх небайдужих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "пресує" 50 українців через куплені в інтернеті брелоки і годинники

Створили сайт, де вимагають об'єктивного розслідування вже заведених кримінальних справ за ст. 359 КК України, чіткого розмежування цих спеціальних технічних засобів і дешевих китайських іграшок, які включені в перелік СТС експертами СБУ лише з метою збільшення показників розкриття та з метою заборонити громадянам України захищати свої права. Поки їх ініціативу підтримали 24 українці.

Зараз ви читаєте новину «Через кримінальні справи щодо брелоків дніпропетровець звернувся до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути