пʼятниця, 07 жовтня 2011 10:51

Нардепам пропонують внести до Кримінального кодексу статтю про політичну помилку

Нардепам пропонують внести до Кримінального кодексу статтю про політичну помилку

Народним депутатам необхідно внести правки до Кримінального кодексу, які проведуть чітку межу між політичними помилками та усвідомленою участю у корупційних схемах.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олексій Гарань, коментуючи законодавчі ініціативи президента та парламентаріїв щодо гуманізації Кримінального кодексу та дискусію навколо декриміналізації статті КК, за якою судять Юлію Тимошенко.

"У нас є кричущі факти, коли очільники влади задіяні у корупційних схемах. Так було раніше і так є за часів нинішнього уряду. Можна багато говорити і про "Лівелу", і про "Межигір'я", і про схеми міністра Бойка тощо", - відзначив експерт.

На його думку, подібні речі мають підпадати під статті Кримінального кодексу, адже корупційні схеми не можна списати на якісь помилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Банкова спочатку посадить Тимошенко, а потім декриміналізує її статтю"

"З іншого боку, ми маємо дії політиків, під час яких вони можуть допускати політичні помилки. Наприклад, у своїх прогнозах. Звичайно, іноді буває так, що між політичною помилкою та корупційною схемою важко провести чітку лінію. Скажімо, політик міг бути задіяний у корупційній схемі, а тепер каже: "Знаєте, я тоді політично помилився", - зауважив Гарань.

Тому, за його словами, законодавцям необхідно поставити чіткі рамки і відокремити справді політичні помилки від зловживань та корупційних схем.

Зараз ви читаєте новину «Нардепам пропонують внести до Кримінального кодексу статтю про політичну помилку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути