четвер, 06 жовтня 2011 13:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Банкова спочатку посадить Тимошенко, а потім декриміналізує її статтю"

"Банкова спочатку посадить Тимошенко, а потім декриміналізує її статтю"

Справа Юлії Тимошенко шита білими нитками, тому її варто спустити на гальма. Проте Банкова, скоріш за все, спочатку таки засудить Тимошенко, а потім вже посприяє декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою судять екс-прем'єрку.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олексій Гарань.

"У справі Тимошенко усім зрозуміло, крім спікерів Партії регіонів, що йдеться про політичні переслідування. Хоча і "регіонали" насправді усе розуміють, просто вони мусять відстоювати іншу точку зору", - зауважив Гарань.

На його переконання, Банкова цією справою сама себе загнала у "глухий кут", з якої вона зараз має знайти вихід.

"Як красиво знайти цей вихід - хай болить голова у наших можновладців. Адже вони не хочуть втратити обличчя і визнати свою помилку. Хоча це вже навіть не помилка, а бульдозерна політика", - наголосив експерт.

На його думку, найкраще було б відправити справу Тимошенко на дорозслідування, а за цей час підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

"Янукович отримує бонуси за те, що підпише її. А справу тим часом поступово слід спускати на гальма. Це був би гідний політичний компроміс, і влада від нього тільки б виграла. Але вона, скоріш за все, і далі шукатиме спосіб, аби засудити Тимошенко і лише потім декриміналізувати її статтю. Це гірший варіант, але у Банкової своя логіка. Вона хоче показати, що свого досягла", - пояснив політолог.

Гарань вважає, що рішення, які приймаються на Банковій, часто диктуються не раціональними, а ірраціональними мотивами: "Саме ірраціональний мотив помсти призвів до відкриття політичних справ проти Тимошенко і Луценка".

Зараз ви читаєте новину «"Банкова спочатку посадить Тимошенко, а потім декриміналізує її статтю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути