Ексклюзиви
неділя, 21 вересня 2008 11:04

Чеський посол пропав без вісті після вибуху в Ісламабаді

Посол Чехії в Пакистані Іво Здарек (Ivo Zdarek) числиться зниклим без вісті після вибуху, події в суботу в готелі Marriott в Ісламабаді.

Як повідомляє CNN, 47-річний Здарек прибув до Пакистану з В"єтнаму місяць тому і постійно проживав в готелі. Другий дипломат посольства Ярослав Калфірт розповів AFP, що Здарек подзвонив в дипмісію з готелю незабаром після вибуху з проханням про допомогу, проте з тих пір більше на зв"язок не виходив.

Нагадаємо, що увечері 20 вересня терорист-смертник на замінованому автомобілі підірвався в залізні загороди готелю. В результаті вибуху фасад готелю отримав серйозні пошкодження, а в самій будівлі почалася пожежа.

Згідно з останніми даними, від вибуху загинули щонайменше 60 чоловік, ще 271 отримали поранення. У списках загиблих числяться американець і німець, відзначає Reuters. Серед поранених ще 13 іноземних громадян.

В даний час пошуково-рятувальні служби проводять розбір завалів на місці теракту. Місцеві власті не виключають, що кількість загиблих і постраждалих ще може вирости. Відповідальність за теракт доки жодна терористичних угрупувань на себе не узяла.
Зараз ви читаєте новину «Чеський посол пропав без вісті після вибуху в Ісламабаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути