четвер, 27 травня 2021 14:27

Червень розчарує українців погодою

Червень розчарує українців погодою
У червні буде прохолодно та дощитиме. Фото: pixabay.com

Червень буде прохолодний. Середня температура становитиме +25°C. Майже весь місяць литимуть дощі.

Цьогоріч червень нагадуватиме травень, розповіла Gazeta.ua синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"Перша декада місяця буде аж надто холодна. Стовпчики термометрів триматимуться на рівні 15-20 градусів тепла, у південних областях плюс 22 градуси. При цьому дощитиме. Спершу мокру погоду чекаємо на Заході та Північному Заході. Потім йтиме на решту території України. На Сході та Півдні дощів буде найменше. За місяць випаде 50-90 міліметрів опадів, в горах - 120-170 міліметрів. Це норма для червня", - пояснила синоптик.

Друга половина місяці очікується теплішою, але спеки не буде.

"Середня температура не підійматиметься вище 25 градусів тепла. Хіба в окремі дні можливі 30 градусів, на Півдні та Сході трішки вища. Загалом така температура нормальна для першого місяця літа. То лише кілька років була спека в червні. Вважали аномалією", - говорила Голеня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна в оточенні фронтів: оновили прогноз до кінця тижня

Є прикмета: якщо 24 травня на Мокія Мокрого йде дощ, то літо буде мокре. Так і станеться, підмітив народний синоптик Леонід Горбань:

"Опади прогнозую 2, 3, 6, 7, 17, 18, 24, 26 та 30 червня. Перші п'ять днів місяця повітря прогріється до 21-23 градусів тепла. 6-7 червня буде спека - плюс 28-32 градуси. Але це лише на пару днів, потім знову похолодає. 16-17 червня вдень буде до плюс 21 градуса, а вночі - не більш як 12. У 20-х числах знову буде потепління, а потім зниження температури. В останні дні червня повітря прогріється до 28-30 градусів тепла".

27 травня погода в Україні видасться теплою, а в деяких регіонах навіть спекотною. Південний вітер сягатиме 5-10 м/с. При цьому частину областей охоплять травневі дощі та грози, повідомляє Укргідрометцентр. Опади накриють частину західних, центральних та північних областей. Температура повітря там досягатиме +21...26°С.

Зараз ви читаєте новину «Червень розчарує українців погодою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути