Ексклюзиви
четвер, 07 травня 2009 16:22

Черновецький таємно продав акції "Київенерго" - Блок Кличка

Черновецький таємно продав акції "Київенерго" - Блок Кличка

Депутат Київради від Блоку Кличка Іван Плачков підозрює, що міська влада могла таємно продати 12,7% акцій "Київенерго", які знаходилися в комунальній власності.

Як аргумент, Плачков наводить той факт, що на сайті Держкомісії по цінних паперах і фондових ринках розміщена інформація про власників 10 і більше відсотків акцій "Київенерго".

І, що дивно, комунальної складової в цьому переліку немає. А дані, судячи зі вказаних на сайті датах, оновлювалися в лютому-березні цього року. Як вважає Іван Васильович, це може означати тільки одне, що акції були продані. А на офіційній сторінці "Київенерго" серед акціонерів хоч і числиться "Київська міська рада", але дані востаннє оновлювалися 1 січня 2007 року. У цій ситуації, за словами Плачкова, розбирається зараз столична прокуратура.

Соратник Плачкова по блоку Дмитро Андрієвський вимагає відповіді на питання: "Де на даний момент знаходяться ці акції?".

За його словами, поки результатів ніяких не немає. "Якщо акції насправді були продані, це величезна афера. За правилами продаж повинен відбуватися через Київраду, все документується, заноситься у стенограми. Але до цього продаж акцій повинен бути внесений до плану приватизації підприємства. Цього нічого не було. Уявіть собі, що хтось незаконно, без вашого відома, продав ваше майно. Ви, як і кожен киянин, є власниками цих акцій і маєте право знати, де вони. Якщо продаж підтвердиться, це буде кримінальна справа і грандіозний скандал", - сказав Андрієвський.

Як стверджує Плачков, на жоден його запит відносно долі акцій енергокомпанії чиновники КМДА не відповіли.

До речі, комунальним майном в мерії відає член фракції Блоку Леоніда Черновецького Анатолій Чуб - він і глава депутатської комісії з питань власності, і начальник ГУ комунальній власності в КМДА. А його товариш по партії Денис Комарницький - голова награди "Київенерго".

За матеріалом Обозреватель

Зараз ви читаєте новину «Черновецький таємно продав акції "Київенерго" - Блок Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути