пʼятниця, 19 листопада 2010 11:03

Черновецький продавав нерухомість на Хрещатику по $ 540 за кв.м

Черновецький продавав нерухомість на Хрещатику по $ 540 за кв.м

Столична влада продавала нерухомість в центрі Києві за цінами в декілька разів нижчими за ринкові. Про це заявив голова депутатської фракції "Республіка Київ" у Київраді Денис Москаль.

Як повідомили в прес-службі фракції, відповідно до звіту Головного управління комунальної власності КМДА, приміщення на Хрещатику, навпроти будівлі Київради, були продані за ціною 4 тис. 288 грн. за 1 кв. м., а на вул. Ярославів Вал біля посольства Канади - за 5 тис. 764 грн. за 1 кв. м.

"Продавати приміщення в самому центрі міста за фактично символічну ціну - це, як мінімум, неефективне розпорядження комунальним майном. Адже ринкова вартість нежитлових приміщень на Хрещатику складає близько $ 5 тис. за 1 кв.м. Як можна майже за безцінь віддавати все, що належить громаді міста? ", - зазначив політик.

За словами Москаля, через таку політику бюджет Києва втрачав сотні мільйонів гривень щорічно.

"Команда Черновецького у свій час включила в програму приватизації все, що тільки можна було, і розпродала більшість цінних активів "своїм" людям за безцінь. Тепер доводиться виловлювати і виключати з цього документа райвідділки міліції, державні установи, посольства, дитсадки, акції" Київміськбуду "і" Київгазу "і т.д.", - зазначив він.

Політик також заявив, що на найближчому засіданні Київрада розгляне підготовлений ним проект рішення про виключення з Програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва на 2007-2010 рр. 18 пакетів акцій підприємств.

За даними Москаля, в 2010 році від продажу комунального майна до бюджету столиці надійшло більше 113 млн.грн. Всього за термін дії Програми приватизації комунального майна територіальної громади Києва на 2007-2010 рр.. були приватизовані 286 будівель, 10 пакетів акцій і три частки господарських товариств на загальну суму 771 млн. 079 тис. 815 грн.

За матеріалами Ліга

Зараз ви читаєте новину «Черновецький продавав нерухомість на Хрещатику по $ 540 за кв.м». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути