середа, 17 листопада 2010 18:22

Віктор Янукович звільнив Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації

 

Вівторок, 16 листопада, 11.22

У місті Хмельницький під будівлею облдержадміністрації зібралось близько 10 тис. людей. Тримають транспаранти з гаслами "Податковий кодекс Тігіпка - Азарова - геноцид підприємців", "Ні - податковому рабству".

Намагаються передати звернення губернаторові Василю Ядусі. У фойє зачинилися міліціонери, нікого не впускають усередину. Декілька підприємців знімають двері із завіс. В іншій секції розбивають скло. Губернатор та інші чиновники тікають через чорний хід.

Через кілька годин до учасників акції вийде заступник губернатора Микола Дерикот.

- Його ніхто не слухає, бо очікували Ядуху, - каже мітингувальник, депутат облради Ігор Сабій, 34 роки.

У вівторок у кількох містах пройшли акції протесту. Люди вимагають, щоб Верховна Рада не приймала нового Податкового кодексу. У Харкові таксисти не брали виклики, а в Києві підприємці закидали будівлю парламенту помідорами та туалетним папером.

А в цей час:

На вул. Яблуневій у райцентрі Липовець на Вінниччині піротехніки обласного МНС розкопують братську могилу шести словацьких солдат, які воювали в Другій світовій війні на боці німців. Там же знаходять невеликий склад боєприпасів. За день до цього тут рили траншею для проведення водогону.

- Докопали до паркану Володимира Бурячка. Хтось глянув у яму, а там стирчить кістка від ноги. Почали рити глибше, вже лопатою. Потім знайшли 35 патронів. І найбільшим шоком стала протитанкова граната. Уявляєте, ківш екскаватора пройшовся біля неї в 15 сантиметрах! - розповідає начальник відділу питань з надзвичайних ситуацій Липовецького району Володимир Михайленко.

Вибуховий радіус дії гранати сягає 500 м. Граната знаходилася на глибині близько 1 м у зоні приватних поселень.

На території черкаського центрального ринку стоять порожні ятки. У місті не торгують промисловими товарами на всіх базарах і базах. Із продавців лише 60-річна Олександра Борщ, продає в'язані жіночі шапки. Підприємці поїхали до Києва підтримати акцію протесту проти прийняття нового Податкового кодексу.

- Ми приїхали аж із Чигирина, щоб купити одяг. На одну людину за дорогу туди й назад витратили 40 гривень, - каже розчаровано 65-річна Катерина Черненко.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, 45 років, вручає пакунки із солодощами й фруктами мешканцям Денисівського притулку для літніх людей, що в Козівському районі. Привіз також два телевізори. У закладі 18 палат. Мешканці сидять усі разом на терасі на другому поверсі. Хваляться: годують їх тут чотири рази на день. Дякують, що приїхав до них такий високий чиновник.

- А я вам хочу гумореску розказати. Можна? - звертається до губернатора Зеновія Чорна. Вона колись була завклубом у селі. Розказує гумореску та співає пісню "Літа минають".

 

Віктор Янукович звільнив Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації. На його місце призначив Олександра Попова. Черновецький залишається мером столиці.

- Він у Києві на своєму робочому місці у власному кабінеті, - каже радник мера 27-річна Марта Гримська.

Міносвіти випробовує комп'ютерну програму, що відловлює скопійовані з інтернету реферати, курсові й дипломні роботи. Незабаром її запустять в усіх університетах України. Про це заявив заступник директора міністерського Департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

 

70

комплектів взуття й 6 тис. комплектів форми передала Франція підрозділам Внутрішніх військ МВС України, які охороняють іноземні дипломатичні представництва й консульства.

10 тис. євро

у таку суму обійдеться перепоховання праху Степана Бандери з Німеччини в Україну, за підрахунками львівського історика Миколи Посівнича.

 

"28 народних депутатів жодного разу не взяли участі в пленарних засіданнях, які відбулися з 7 вересня по 21 жовтня. Тобто пропустили 20 засідань. Із цих 28 нардепів - дев'ятеро є сумісниками, які займаються іншою роботою, а їхні картки голосують активно в парламенті"

Микола ТОМЕНКО, віце-спікер

Анекдоти:

У Донецьку люди бояться виходити на вулицю, бо їх ловлять і відправляють на керівні посади в інші регіони України.

- Кажуть, після виборів Партія регіонів взяла під контроль три чверті України.

- Тобто повністю четвертувати Україну поки що не вдалося?

- Китай звинуватив компанію Apple у крадіжці ідеї планшета ipad у китайської компанії.

- Компанії Apple пощастило, що Україна не звинуватила її в крадіжці свого національного логотипу - надкушеного яблука.

- Чому Янукович відмовився від участі у саміті НАТО, присвяченому Афганістану? Тому що Путін заборонив?

- Ні, він сам вирішив, що проблеми Талібану в Афганістані не повинні його відволікати від проблем дерибану в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович звільнив Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути