четвер, 21 січня 2010 10:13

Черновецький попросить в Тимошенко гроші на сіль

Черновецький попросить в Тимошенко гроші на сіль

Вирішено засипати Київ сіллю і задіяти лопати з резерву МНС

Прийнято рішення "активувати" 900 резервних штикових і совкових лопат та ломів з баз Головного управління з питань надзвичайних ситуацій.

Як повідомили прес-службі Київської міської державної адміністрації, про таке рішення було оголошено на засіданні Постійної комісії з питань техногенної екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у місті Києві, що проходило під головуванням міського голови Леоніда Черновецького.

"За рішенням комісії, цей запас вже доставлено до Києва і вже сьогодні його буде розподілено серед районів", – повідомив про підсумки засідання комісії начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний.

Він також додав, що комунальна корпорація "Київавтодор" взяла на себе зобов"язання почистити від льоду райони з новою забудовою – зокрема Дарницький та Оболонський райони. За словами В.Пшеничного, на відміну від старої забудови, яка є ущільненою та важко прохідною для техніки, новозбудовані квартали мають досить широкі проїзди, що дозволить виконати відповідні роботи за допомогою спеціальної техніки.

"Згідно з рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, вирішено максимально засипати тротуари та дворові проїзди піскосоляною сумішшю, щоб пом"якшити лід, після чого можна буде його ліквідовувати. Для цього необхідно поповнити районні запаси солі, тому члени комісії прийняли рішення звернутися до Кабінету міністрів з проханням, щоб перерахування коштів на придбання необхідної кількості суміші проходили без затримки", - зауважив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялось, Київ так і не побачив 16 млн на сні, які обіцяв Черновецкий.

Як сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, ці гроші повинні були знайти райони, але не змогли. У міському бюджеті, за словами Голубченко, грошей немає - новий не затверджений, а старий майже не наповнюється.

Нагадаємо, гендиректор КП "Киевавтодор" Георгій Глинський розповів, що з 300 одиниць снігоприбиральної техніки лише 20 нових, а старі постійно виходять з ладу. "У перші ж дні у нас зламалося 60 машин. І це вплинуло на оперативність нашої роботи. Хай мене не чує ДАІ, але ми навіть не встигли зареєструвати нову техніку та все ж випустили її на роботу", - сказав Глинський.

За матеріалом УНІАН, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Черновецький попросить в Тимошенко гроші на сіль ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути