четвер, 21 січня 2010 09:13

Черновецький змусить студентів розчищати Київ від снігу

Черновецький змусить студентів розчищати Київ від снігу

Київська міська державна адміністрація має намір залучити студентів до розчищення снігу на території міста.

"Вирішили залучити до прибирання дворів студентів, яким виповнилося 18 років, попередньо провівши з молодими людьми інструктаж з техніки безпеки і забезпечивши їх необхідним інвентарем", - повідомили в прес-службі КМДА.

При цьому в прес-службі не уточнили, чи досягнуто домовленості з ректорами вищих навчальних закладів щодо цього питання.

Для розчищання снігу мерія вирішила задіяти 900 резервних лопат і ломів із запасів Головного управління з питань надзвичайних ситуацій.

Київміськадміністрація також зазначає, що головні магістралі міста повністю розчищено від снігу і льоду, а прибирання прибудинкових територій і внутрішньоквартальних проїздів - незадовільне.

Тому мерія доручила житлово-експлуатаційним організаціям (ЖЕКам) максимально посипати двори і проїзди піщано-сольовою сумішшю, щоб розм"якшити лід, а потім його сколювати.

Раніше Київміськадміністрація звернулася до Міноборони із проханням вивчити можливість залучення військовослужбовців до розчищення снігу на території міста у разі рясних снігопадів у майбутньому.

Також Київміськадміністрація критикувала райадміністрації за недостатню роботу з ліквідації наслідків негоди, зокрема погане розчищення снігу на прибудинкових територіях.

Нагадаємо, що генеральний директор корпорації Київавтодор Георгій Глінський розповів, куди поділися сотні одиниць техніки, яка повинні була розчищати вулиці Києва від снігу.

"Дійсно, на момент початку сезону у нас було понад 300 одиниць техніки. Але як тільки вся вона виїхала на вулиці, близько 20% тут же зламалися. Довелося її терміново ремонтувати, це теж вплинуло на оперативність.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «Черновецький змусить студентів розчищати Київ від снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути