середа, 08 серпня 2007 12:17

Черновецький ділить школярів на своїх, прописаних, і чужих

Київський глава Леонід Черновецький заявив про те, що в київських школах повинні вчитися тільки зареєстровані в столиці діти. Не дивлячись на те, що інститут прописки в Україні замінили реєстрацією, Черновецький послався на досвід радянських часів.

"У СРСР діти повинні були вчитися за місцем прописки", - пояснив він. Як і всі свої попередні ідеї, мер пропонує впровадити "освіту для своїх" не тільки в Києві, але і на території всієї України.

За підрахунками мера, точно так, як і приїжджі створюють навантаження на сміттєві баки та туалети, іногородні діти перевантажують учбові заклади міста.

Впродовж двох тижнів мер доручив службам з"ясувати, яка кількість учнів в школах Києва є незареєстрованими.

На думку експертів Черновецький планує "очистити" Київ від іногородніх. Раніше мер вже "прославився" своїми ініціативами про комунальні картки для приїжджих. Тепер же столичний глава вирішив поділити і дітей - на своїх, прописаних, і чужих. За попередніми підрахунками КМДА, третина учнів в школах Києва - не кияни.

Тим часом юристи вже виступили проти нововведення Черновецького, яке порушує законні права українських дітей. "Згідно Закону Про середню освіту (ст.6 п.1), громадянин України незалежно від кольору шкіри, політичних, релігійних переконань, статі, соціального походження і найголовніше місця проживання, може здобути безкоштовну повну середню освіту в державних і комунальних учбових закладах. Тому будь-яке обмеження може бути розцінене як пряме порушення закону України" - пояснив Микола Лук"яненко, директор юридичного департаменту ТОВ Данко, повідомляє Кореспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Черновецький ділить школярів на своїх, прописаних, і чужих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути