середа, 14 липня 2010 16:31

Черновецький брав для Києва кредити під "космічні" 40%

Черновецький брав для Києва кредити під "космічні" 40%

Бюджет Києва на 2010 рік виконано не буде. У столиці існує проблема з виплатою боргів, оскільки київська влада під керівництвом Леоніда Черновецького позичала гроші під 40% річних. Про це на брифінгу розповів перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов.

"До кінця року, на жаль, бюджет виконаний не буде. 1 млрд (гривень) уже недоотриманий. Можливо, й ще мільярд не одержимо", - сказав Попов.

Попов висловив стурбованість щодо низки проблем Києва. Зокрема, він виділив проблемний кредит столиці (назви банку Попов не уточнив).

"Ми вчора вели переговори з одним банком, не буду називати його. Суть переговорів у чому: ми маємо 750 млн гривень позики під 40% річних, платити їх не можемо. Ми вели переговори на предмет того, щоб привести хоча б до ринкової ситуації вартість цієї позики. Я вважаю, що це неправильний момент і таких питань - незрозумілих навіть за логікою - дуже багато", - сказав Попов.

Перший заступник мера зазначив, що виходячи з наявності ряду подібних проблем, своїм першочерговим завданням він визначив приведення всіх питань до прозорого механізму, а також установити режим твердої економії бюджетних коштів.

Нагадаємо, у квітні 2009 року "Альфа-банк", який входить до групи найбільших, видав Київській міськадміністрації кредит на 750 млн гривень. Крім того, банк "Хрещатик", який входить до групи великих, видав Київській міськадміністрації кредит на 150 млн гривень.

Залучені кошти були перераховані енергопостачальній компанії "Київенерго" у рахунок відшкодування різниці в тарифах на теплову енергію.

ТСН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький брав для Києва кредити під "космічні" 40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути