неділя, 08 серпня 2021 05:00

Церковне свято 8 серпня - сьогодні Ісус показав, на що здатна віра

Церковне свято 8 серпня - сьогодні Ісус показав, на що здатна віра
Сьогодні Господь зцілив двох сліпих. Фото: voskresinnia.org.ua

Сьогодні, 8 серпня, православні віряни відзначають велике свято - 7-му Неділю після П'ятидесятниці, дня, коли Святий Дух зійшов на апостолів. Це свято є символом беззаперечної віри в Бога, яка здатна творити диво.

Саме сьогодні Ісус Христос продемонстрував чудо, зціливши двох сліпців. Йшовши дорогою, його погукали з натовпу: "Помилуй нас, Ісусе, Сину Давидів!". Господь продовжував іти, ніби не звертаючи уваги на благання. В дійсності ж Він випробовував віру тих, хто кричав. Коли Господь увійшов у дім, ті, що кричали в натовпі, наблизилися до Нього. Це були двоє сліпих. Вони стали просити Христа зцілити від сліпоти. Перш ніж виявити Свою всемогутність і милосердя, Господь запитав їх: "Чи віруєте, що Я можу це зробити?". Сліпі погодилися. Тоді Ісус доторкнувся до їхніх очей і сказав: "За вірою вашою нехай буде вам". В момент дотику чоловіки змогли бачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 7 серпня - сьогодні у Бога просять дітей

За земне життя Ісус зцілив багато невиліковних хворих, але були ті, кому відмовляв. Причиною була погана віра в чудо та силу Бога. Тому усіх врятованим завжди говорив, що їм допоміг не він, а їхня віра.

В честь події в православних храмах сьогодні проводять службу. Священники читають проповідь про чудо зцілення та силу віри.

У неділю, 8 серпня, іменини відзначають Федори та Сергії. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела. Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про значення та походження цих імен, а також обрати листівку для іменинників.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 8 серпня - сьогодні Ісус показав, на що здатна віра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути