Ексклюзиви
неділя, 07 серпня 2022 05:30

Церковне свято 7 серпня - сьогодні у Бога просять дітей

Церковне свято 7 серпня - сьогодні у Бога просять дітей
Сьогодні шанують матір Діви Марії. Фото: pravoslaviavolyni.org.ua

7 серпня православні віряни відзначають Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці. У цей день вшановують кровних предків Ісуса Христа, згадують диво віри, терпіння і надії.

За переказами, Анна чудесним чином народила свою дочку, була уже в похилому віці. Відтоді стала покровителькою майбутніх матерів, вишивальниць і прачок. Жінки в молитвах до неї просять про легкі пологи, про здоров'я для малюка і достатню кількість молока у породіллі. Бездітні моляться про дитину.

Праведна Анна з чоловіком Йоакимом в Назареті Галілейському. До старості не мали дітей, за що терпіли знущання та насмішки. У той час безпліддя вважалося ганьбою. Але вони не нарікали на долю, тільки молилися.

Одного разу під час великого свята священник не прийняв від Йоакима дари Богу. Сказав, що бездітний чоловік не може приносити жертву Всевишньому. Це дуже засмутило старого, і він, вважаючи себе найбільш грішним, вирішив не повертатися додому, а оселитися на самоті, в безлюдному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 серпня вшановують синів князя. Їх убили у боротьбі за владу

Анна, дізнавшись, якого приниження зазнав її чоловік, стала в пості та молитві просити Господа дарувати їй дитини. У пустелі про те ж просив Йоаким. З часом їм обом ангел сповістив, що народиться у них донька, яку благословить весь рід людський. Подружжя зустрілося в Єрусалимі. Тут у них і народилася Марія.

Святий Йоаким помер через кілька років після введення в храм своєї доньки, у 80-літньому віці. Свята Анна померла у 70, через два роки після нього.

Сьогодні, 7 серпня, День янгола відзначають Олександри та Анни. Не зудьте привітати друзів та рідних, причетних до свята

Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про значання цих імен та обрати для них вдалу листівку.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 7 серпня - сьогодні у Бога просять дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути