середа, 06 серпня 2008 12:45

Через зсуви ґрунту Україні загрожує виверження вулкану?

В ніч на понеділок, 4 серпня, в урочищі Сигла, що в селі Маняві Богородчанського району Івано-Франківської області під час післяповеневого зсуву ґрунту залісненої гори Млиниська у землі утворилися тріщини – в різних місцях від 3-5 см. В епіцентрі зсуву, що за 6 км від Скиту Манявського і за 4 км від Манявського водоспаду, знаходиться 9 хат, мешканці яких налякані. Адже нема будь-якої офіційної інформації.

Голова Манявської сільської ради Віктор Рудько звернувся в Івано-Франківський науково-дослідний інститут гідрогеології і там пообіцяли приїхати 8 серпня зі своїми висновками. Мешканці Маняви у паніці, розмови ходять навіть про утворення вулкану.

З цього приводу уникають коментарів і надзвичайники району. В оперативній інформації Головного управління МНС в Івано-Франківській області станом на 6 серпня будь-якої інформації щодо зсуву немає.

Як стверджують журналісти Богородчанщини, про вулкан у Маняві не йдеться, оскільки його історичне місцезнаходження у селі Старуні, повідомляє ЗІК

Зараз ви читаєте новину «Через зсуви ґрунту Україні загрожує виверження вулкану? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути