четвер, 13 квітня 2017 12:59

Через зростання кількості новобудов під Києвом приміська інфраструктура не справляється з навантаженням

Через зростання кількості новобудов під Києвом приміська інфраструктура не справляється з навантаженням
У містах-супутниках Києва наростає дефіцит місць у дитсадках і школах

Через високий приріст населення у невеликих містах під Києвом приміська інфраструктура - як транспортна, так і соціальна - не витримує навантаження.

Про це йдеться в статті "Тенденції на ринку нерухомості: ліквідність міських і приміських новобудов", опублікованій у газеті "Сегодня".

За даними видання, темпи розвитку приміської інфраструктури не встигають за новобудовами. Прикладом цього є Ірпінь та Вишневе.

"Об'єкти соціальної інфраструктури будуються нерегулярно і нерівномірно порівняно зі столицею. Як наслідок, практично у всіх містах-супутниках, де населення збільшилося в рази, зростає дефіцит місць у дитсадках і школах, починаються серйозні проблеми з медичними закладами", - йдеться в матеріалі.

Також повідомляється, що особливо сильно ці проблеми відчуваються в містах-сателітах, де приріст кількості жителів становить від 10 до 500%. Далі наводять дані щодо приросту населення: Софіївська Борщагівка (530%), Крюківщина (300%), Буча (110%), Петропавлівська Борщагівка (80%), Новосілки (90%), Чайка (80%), Бровари (40%), Вишневе (20%) і Ірпінь (10%).

Автор статті зазначає, що спорудження дитсадків і шкіл передбачене проектами нових житлових комплексів, але будують ці об'єкти в останню чергу, коли в будинках уже живуть люди.

"Та й нові установи, як правило, приватні, тому не всім по кишені. У жителів Ірпеня проблеми з дитячими садками. Щоб потрапити до державного дитсадка, потрібно записуватися мало не з народження дитини. Є в місті також приватні дитсадки, але коштують вони кілька тисяч гривень на місяць, що серйозно б'є по сімейних бюджетах", - підкреслюють у матеріалі.

Таким чином, забудовники передмістя не тільки перевищують попит на житло, але й перевантажують місцеву інфраструктуру.

"Якщо вже сьогодні приміська інфраструктура не справляється з навантаженням, то в перспективі для молодих сімей оформлення дітей у дитячий садок і школу може стати нерозв'язною проблемою", - йдеться в статті.

Зараз ви читаєте новину «Через зростання кількості новобудов під Києвом приміська інфраструктура не справляється з навантаженням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути