Ексклюзиви
субота, 28 листопада 2020 17:25

Через Зеленського Україною опосередковано керує ФСБ Росії - ветеран

Через Зеленського Україною опосередковано керує ФСБ Росії - ветеран
Ігор Лапін: Янукович скоротив Збройні сили перед втечею до 160 тисяч. Зеленський робить те саме. Готується до капітуляції. Фото: Reuters

Багато йду солдатів звільняються із війська. Загалом настрої на передовій досить песимістичні.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів юрист, ветеран російсько-української війни Ігор Лапін.

"Хлопці з "Айдара" прорили позиції на 400 метрів уперед. Ночами копали траншеї. Повісили прапор України на околиці Горлівки. Сєпари офігіли. Зеленський сказав все залишити й відійти. За кілька днів до того там загинув побратим. Коли таке стається, в окопі ставлять пам'ятну дошку. Це теж довелося покинути. Брали позиції кров'ю, а залишаємо без бою.

Найгірше, що за останній час сталося з армією, – наказ №330. Коли штрафують за відкриття вогню у відповідь. Як, сидячи в окопі, відрізнити: сєпари ведуть провокаційний чи прицільний вогонь? Коли вже мізки побратима розлетілися бліндажем? Свист кулі снайпера ні з чим не переплутаєш. Маєш передзвонити у штаб, відзвітувати й чекати наказу на вогонь у відповідь із Києва. Це абсурд, деморалізація особового складу. Свідомий розвал армії", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Службова недбалість призвела до смерті, Зеленський сяде у тюрму" - ветеран

За його словами, державою сьогодні опосередковано керує ФСБ.

"У суспільстві формують ненависть до парламенту й уряду. З одного боку – це щеплення від популізму. З другого – розвал держави.

Збройні сили налічують 220 тисяч, які ще й пропонують скоротити. У структурі Міністерства внутрішніх справ – 347 тисяч. У бюджеті на наступний рік на Збройні сили закладають на 120 мільйонів гривень менше, ніж торік (видатки на Міноборони планують скоротити вперше за останні роки – на 0,11%. Становитимуть майже 117,505 млрд грн. – Gazeta.ua). Натомість додали 20 мільярдів на безпеку. Ці гроші отримають Державна служба охорони, МВС, СБУ.

Янукович скоротив Збройні сили перед втечею до 160 тисяч. Зеленський робить те саме. Готується до капітуляції. Банкова планує тримати владу на багнетах МВС", - додає ветеран.

Повне інтерв'ю з Ігорем Лапіним читайте у журналі "Країна" від 26 листопада.

За 2018–2020 роки звільнилися понад 77 тис. контрактників, за даними Генштабу. Це майже третина визначеної законом чисельності ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Через Зеленського Україною опосередковано керує ФСБ Росії - ветеран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути