середа, 12 грудня 2012 12:07

Через "плюшевий десант" у Білорусі засудять прикордонника

Через "плюшевий десант" у Білорусі засудять прикордонника
Фото: newsby.org

Слідчий комітет Білорусі передав до суду кримінальну справу про порушення державного кордону республіки шведським легкомоторним літаком влітку цього року, повідомляє РИА "Новости".

"Завершено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням військовослужбовця органів прикордонної служби у вчиненні злочину, що передбачає відповідальність за порушення правил несення прикордонної служби", - повідомляє Слідчий комітет Бєларусі в середу, 12 грудня.

Слідство встановило, що при перетині державного кордону з боку Литви літак було своєчасно виявлено прикордонним нарядом.

"Про дану подію наряд доповів черговому прикордонного поста "Суботники", що входив до складу наряду з охорони держкордону. Черговий погранпосту через власну недбалість, не передав прийняте донесення вищому за ієрархією черговому прикордонного загону", - йдеться в повідомленні Слідчого комітету.

"Оскільки оповіщення не було, підрозділи протиповітряної оборони Бєларусі не було переведено в режим підвищеної бойової готовності, які не виявили і не припинили порушення державного кордону іноземним повітряним судном", - зазначили у відомстві.

У зв'язку з інцидентом президент Бєларусі Олександр Лукашенко звільнив з посади голови Держприкордонкомітету Ігоря Рачковського і командувача ВПС і військами ППО Дмитра Пахмєлкіна, низці керівників силових структур було оголошено попередження про неповну службову відповідність і догани. За фактом незаконного перетину кордону КДБ Білорусі порушив кримінальну справу.

Нагадаємо, на початку липня з борту шведського літака, який несанкціоновано перетнув кордон країни, були розкидані, у тому числі над Мінськом, плюшеві ведмежата з прикріпленими до них гаслами на підтримку захисту свободи слова. Ця акція отримала у ЗМІ назву "плюшевий десант".

 

Зараз ви читаєте новину «Через "плюшевий десант" у Білорусі засудять прикордонника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути