середа, 01 серпня 2012 13:12

Двох генерал-майорів усунули з посад через "мінський ведмежий десант"

Двох генерал-майорів усунули з посад через "мінський ведмежий десант"
Шведські журналісти опублікували докази акції в інтернеті. Фото: qwas.ru

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив із займаних посад голову Державного прикордонного комітету генерал-майора Ігоря Рачковського і командувача Військово-повітряними силами і військами протиповітряної оборони Збройних сил генерал-майора Дмитра Пахмелкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруські журналісти відкрито підтримали ув'язнених колег

Як відзначили в прес-службі президента Білорусі, такі кадрові рішення прийняті головою держави "за неналежне виконання службових обов'язків щодо забезпечення національної безпеки Республіки Білорусь".

Йдеться про інцидент з так званим "плюшевим десантом", коли ранком 4 липня шведський літак перетнув державний кордон Білорусі з боку Литви. Шведи, які пілотували літак, розкидали з нього над білоруськими містами Івенцом і Мінськом сотні плюшевих ведмедиків, на яких були закріплені листівки із закликами до свободи слова. Відповідальність за акцію взяли на себе представники шведської піар-компанії Studio Total. Таким чином вони хотіли підтримати свободу слова у Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи скинули на Мінськ десант "опозиційно налаштованих" ведмедиків

Білоруські військові і прикордонники заперечували факт незаконного перетину кордону іноземним літаком, поки організатори акції не виклали в інтернеті відео, що підтверджує його.

Історія з "плюшевим десантом" дістала широкий громадський резонанс і дала основу сумніватися у боєготовності не лише білоруських, але і союзних засобів ППО.

Зараз ви читаєте новину «Двох генерал-майорів усунули з посад через "мінський ведмежий десант"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути