четвер, 19 липня 2012 09:21

Білоруські журналісти відкрито підтримали ув'язнених колег
6

Журналісти виступили на захист Антона Суряпіна
Фото: Фото: Facebook
Журналісти виступили на захист Антона Суряпіна
Багатьох з цих людей теж неодноразово затримували

Білоруські журналісти провели акцію на підтримку редактора сайту Belarusian News Photos Антона Суряпіна, затриманого місцевими силовиками за звинуваченням в "пособництві незаконному перетинанню кордону" (ст. 371 Кримінального кодексу Білорусі). На Facebook громадського об'єднання білоруських журналістів БАЖ був опублікований альбом з фотографіями фотографів, операторів та журналістів. Кожен з них тримає в руках плюшевого ведмедика зі слоганом "No picture - no troubles?" (Немає фотографії - немає проблем?). Також на підсумкових фотографіях є напис російською : "Сами прое ... али, сами отвечайте. Свободу журналисту! ". Поки в акції взяло участь 18 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти журналіста, який опублікував фото "мінських ведмедиків", порушили справу

4 липня літак зі шведськими пілотами скинув над Мінськом сотні плюшевих ведмедів з прикріпленими до них гаслами на підтримку свободи слова. За твердженням Belarusian News Photos (BNP.by), фотографії плюшевих ведмежат, що приземлилися зі шведського літака, на адресу редакції надіслала людина не з Мінська, яка побажала залишитися анонімною. Відповідальність за акцію взяло на себе шведське рекламне агентство Studio Total. На підтвердження цього факту засновник агентства, один з організаторів акції Пер Кромвелл, виклав кілька відеороликів про те, як проходила акція, у своєму акаунті на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи порадили Лукашенко заарештувати бармена, який продав їм пиво

Натомість білоруське міністерство оборони оголосило, що "несанкціонований політ над територією Білорусі іноземного авіаційного засобу, який нібито мав місце" був насправді "грубо сфабрикованою провокацією".

Зараз ви читаєте новину «Білоруські журналісти відкрито підтримали ув'язнених колег». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути