середа, 18 липня 2012 12:50

Шведи порадили Лукашенко заарештувати бармена, який продав їм пиво

Співробітник шведської Studio Total Томас Мазетто, який разом зі своєю колегою Ханною Ліною Фрей керував літаком під час польоту над Білоруссю і скидав на передмістя Мінська плюшевих ведмедиків, заявив, що метою зухвалої акції була "підтримка незалежних білоруських ЗМІ, в тому числі сайту Хартия'97 - найбільшого незалежного новинного сайту Білорусі".

Автор: Фото: aftonbladet.se
  У Швеції давно вже поширені відео та фото журналістської акції
У Швеції давно вже поширені відео та фото журналістської акції

Коментуючи арешти в Мінську журналіста Антона Суряпіна, який розмістив в мережі фотографії польотів шведських пілотів над Білоруссю, і Сергія Башамірова, який здав їм житло, Томас Мазетто заявив:

"Навіть не знаю, що сказати про арешти. Жахливо і дико. Не зрозуміло, на що розраховує влада. Сергій Башаміров не здавав нам свою квартиру, а віддав ключ від квартири, в якій ми потім жили. З таким же ефектом можна тепер заарештувати бармена, який продав нам пиво в Мінську ".

Автор: Фото: aftonbladet.se
  У Швеції давно вже поширені відео та фото журналістської акції
У Швеції давно вже поширені відео та фото журналістської акції

Дії білоруських спецслужб, на думку Мазетто, лише підтверджують, що шведський літак таки перетнув непоміченим білоруський повітряний простір, хоча Міноборони продовжує запевняти, що ніякого польоту не було.

"Ми бачимо міжвідомчу боротьбу. З одного боку, спецслужби побічно визнають факт порушення кордону, заарештовуючи людей. З іншого боку, командувач ППО, Міноборони і сам Лукашенко не визнають, оскільки це буде означати, що їх система не працює, а це соромно ", - вважає швед.

Зараз ви читаєте новину «Шведи порадили Лукашенко заарештувати бармена, який продав їм пиво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути